17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristii, la cutite cu Primaria Craiova

Taximetristii, la cutite cu Primaria Craiova

Propunerea de marire a taxei de parcare strica relatia dintre primarie si Camera Taximetristilor din Craiova.


Taximetristii sunt nemultumiti de propunerea municipalitatii de a majora taxa de parcare la un leu pe zi. La intâlnirea dintre reprezentantii Primariei Craiova si cei ai filialei Dolj a Camerei Nationale a Taximetristilor s-a luat in consideratie ca taxa de parcare pentru taximetristi sa fie majorata de zece ori, de la 0,1 lei, cât este in prezent, la un leu pe zi, respectiv 365 de lei pe an.


Propunerea initiala facuta la intâlnirea din luna decembrie a anului trecut a fost ca taxa sa fie marita la 0,2 lei pe zi, propunere cu care au fost de acord atât primarul Solomon, viceprimarul Nedelescu, cât si cei de la Camera Taximetristilor – filiala Dolj.


Acuzatii la adresa Directiei de Taxe si Impozite


Pe fondul cresterii costurilor pentru activitatea de taximetrie cu aproximativ 25%, valoarea de zece ori mai mare propusa pentru taxa de parcare i-a indignat pe reprezentantii taximetristilor craioveni, acestia acuzându-l pe Ioan Vacariu, directorul Directiei de Taxe si Impozite: „S-a demonstrat inca o data incompetenta crasa a celor de la Taxe si Impozite. Nu zice nimeni sa nu se plateasca, insa este nevoie de o corelare perfecta intre taxe si câstigurile oamenilor“, a declarat George Tomescu, vicepresedintele filialei Dolj a Camerei Taximetristilor. Supararea taximetristilor este cu atât mai mare cu cât ei sustin ca nu au fost consultati in problema taxei de parcare, lucru pe care reprezentantii primariei ar fi fost obligati sa il faca, potrivit Legii nr. 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.


In replica, Ioan Vacariu sustine ca, in cazul in care sunt nemultumiti, cei de la Camera Taximetristilor au dreptul sa conteste hotarârea pe care urmeaza sa o ia consiulul local in termen de 15 zile, conform legii. „Dânsii au negociat si au propus sa dubleze taxa de parcare. Daca propunerea de acum ii nemultumeste, sa faca demersuri in cadru legal, nu sa faca acuzatii de incompetenta“, a mai spus directorul Directiei de Taxe si Impozite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS