7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDispensarul din Plesoiu a fost spart si incendiat

Dispensarul din Plesoiu a fost spart si incendiat

Dispensarul din comuna Plesoiu a fost spart si incendiat ieri-dimineata. Ajunsi la fata locului cu doua autospeciale, pompierii au salvat doar un cabinet medical. La fata locului au sosit politistii si primarul din comuna, Vergil Irimia. Din primele cercetari, oamenii legii au constatat ca usa de la intrare a fost deschisa fortat. Politistii si primarul banuiesc ca autorul ar fi un tânar din localitate, pe nume Constantin Dumitru, intrucât acesta a participat la mai multe furturi comise pe raza localitatii.


„Noi il banuim pe Dumitru, pentru ca a dat mai multe spargeri pâna acum. Am inteles ca el a participat si la furtul de la scoala si a spart mai multe magazine prin comuna. Ce-o fi crezând ca gaseste in dispensar, nu stiu, ca bani nu erau. Ii place sa faca rau, macar nu-l inchide o data, sa nu mai faca atâtea rele. Medicii stau cu chirie aici. Acest dispensar nu este al primariei, proprietarul este Mugurel Mosteanu, iar el sta la Bucuresti. Sper ca urmatoarea spargere sa nu fie la primarie, macar sa apuc sa-mi pun grilaje, ca cine stie ce surpriza mai am“, a spus primarul.


„Mi-a distrus evidenta a 1.400 de pacienti“


Cabinetul distrus apartine medicului de familie Florentina Tioaca, aceasta ramânând fara registrele si materialele medicale. „Mi-a distrus evidenta a 1.400 de pacienti. Nu mai am nimic in cabinet, totul s-a facut scrum. Ce sa fac acum, ca nu mai stiu nimic despre 1.400 de oameni. Nu mai am nici un material medical in cabinet“, a afirmat Florentina Tioaca.


Potrivit informatiilor primite de la seful Postului de Politie Plesoiu, Marian Bratu, in prezent se efectueaza cercetari, iar „banuitul“ este de negasit. „Deocamdata efectuam cercetari. Banuim un satean, dar nu putem spune ca el este autorul. Intr-adevar, el a participat la mai multe furturi din comuna, dar pâna nu avem probe nu ne putem pronunta“, a declarat Bratu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS