Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Rate pentru Vranjkovic


In primele cinci luni ale anului 2007, Dinamo Bucuresti trebuie sa vireze in conturile clubului Pandurii, conform contractului parafat intre cele doua parti, câte 90.000 de dolari, termenul-limita de plata fiind 12 ale fiecarei luni, data la care fotbalistii gorjeni isi incaseaza drepturile banesti. Rata lunara ar putea creste in cazul in care Dinamo nu-l convinge pe Pacurar sa semneze cu Pandurii, gruparea bucuresteana fiind nevoita sa achite pe lânga suma de 400.000 de dolari aferenta transferului lui Vranjkovic inca 225.000 de dolari, rascumpararea lui Alexandru Pacurar. Si Pandurii Târgu Jiu a primit intelegere din partea clubului Farul Constanta si va achita tot in rate transferul lui Liviu Mihai, insa suma este mult mai mica. „Plata transferului lui Vranjkovic se face in cinci transe lunare pâna in 12 ale fiecarei luni. In mai platesc ultima rata. Si Farul a acceptat sa platim in rate transferul lui Liviu Mihai“, a declarat presedintele „pandurilor“, Marin Condescu.


Karamian l-a refuzat pe Copos


Mijlocasul Rapidului, Artiom Karamian, nu s-a inteles cu George Copos pentru prelungirea contractului, fotbalistul armean precizând ieri ca nu va accepta suma pe care i-a oferit-o finantatorul giulestenilor pentru ca atât ar putea incasa chiar si in esalonul secund. „Mi-au oferit foarte putin in comparatie cu ceea ce am facut eu pentru Rapid. Doi ani si jumatate am jucat pe bani putini si nu am fentat niciodata fotbalul. Mi-am dat viata pe teren pentru Rapid. Copos mi-a propus 120.000 de euro pe an. Acesti bani ii pot câstiga chiar si in Liga a II-a sau la orice alt club din România“, a spus Karamian, care avea la Rapid 60.000 de euro pe sezon. In prezent, armeanul este liber de contract, dupa ce intelegerea dintre el si clubul giulestean a expirat pe 31 decembrie 2006. Artiom Karamian are oferte de la Dinamo, Livorno si Hamburg, insa acesta a precizat ca vrea sa ramâna la Rapid, dar nu in orice conditii. In schimb, Copos a declarat, in repetate rânduri, ca pretentiile financiare ale lui Karamian sunt exagerate.


Timisoara este interesata de Bostina


Presedintele clubului Poli Timisoara, Marian Iancu, a anuntat ieri ca este interesat de serviciile mijlocasului Stelei Gabriel Bostina, jucator declarat transferabil de Gigi Becali. „Bostina este un jucator foarte bun, un fotbalist dinamic de care Poli ar putea fi interesata. Din pacate, pretentiile sunt prea mari pentru el. Nu stiu exact care este pretul lui, pentru ca deocamdata nu exista discutii cu Steaua“, a spus Iancu. De mijlocasul formatiei din Ghencea mai sunt interesate câteva cluburi din Coreea de Sud, formatia franceza Nice si FC Arges. Totodata, Iancu a dezmintit faptul ca negociaza cedarea lui Mihaita Plesan la Dinamo: „Este exclus asa ceva, Plesan este netransferabil“.


Pascovici a semnat cu UTA


Fostul jucator al lui Dinamo, Cosmin Pascovici, a ajuns ieri la un acord cu UTA, semnând un contract pe trei ani cu formatia antrenata de Lacatus. „Nicolae Bara (patronul echipei – n.r.) si Marius Lacatus m-au convins sa aleg UTA. Stiu ca obiectivul echipei este evitarea retrogradarii, dar cred ca nu se pune problema de asa ceva. UTA nu va avea emotii in acest sens“, a spus fundasul de 28 de ani, care va avea un salariu de 80.000 de euro pe sezon. Aradenii s-au mai inteles pâna acum cu Todea (de la Bellinzona, Elvetia) si Mihut (Dinamo), insa Marius Mitran, director de imagine al clubului, a precizat ca la reunirea lotului ar putea aparea si alti jucatori. Este vorba de Norbert Varga, care a obtinut acceptul clubului Wisla Cracovia sa revina la UTA, de nigerianul Eze, care a jucat ultima data in Bulgaria, la Beroe Stara Zagora, de angolezii Loco si Love si de „elvetianul“ Cristian Ianu (Bellinzona), ultimul foarte aproape sa accepte revenirea la Arad. In ceea ce priveste plecarile, singura certitudine este Sabin Ilie, caruia i-a expirat angajamentul cu UTA si care va juca, dupa toate probabilitatile, in Grecia. Si Bogdan Mara ar putea parasi „Batrâna Doamna“ datorita clauzei de reziliere de numai 100.000 de euro, el primind deja mai multe oferte, peste ceea ce ii poate oferi UTA.


Ilie risca sa fie suspendat


Fundasul Adrian Ilie risca sa fie amendat cu 1.000 de dolari, suspendat sase luni si chiar exclus din lot, conform Regulamentului de Ordine Interioara al clubului Jiul Petrosani, daca nu se va prezenta la reunirea echipei antrenate de Marin Tudorache. Ilie a precizat joi ca nu va fi prezent la reunirea lotului echipei Jiul, programata pe 10 ianuarie, si ca asteapta un semn de la Poli Timisoara, grupare care l-a imprumutat pâna in vara la clubul din Petrosani. „Adrian Ilie este un fotbalist valoros, dar care nu a confirmat. Daca nu va veni va suporta consecintele. Amenzile sunt in functie de gravitatea faptei, dar eu sunt convins ca pe 10 ianuarie toti jucatorii vor veni la stadion pentru ca mizez pe profesionalismul lor“, a afirmat antrenorul Marin Tudorache.


Nita a ajuns la Ceahlaul


Fostul atacant al Rapidului Robert Nita, in prezent liber de contract, a semnat, joi seara, un angajament cu echipa antrenata de Florin Marin, Ceahlaul Piatra Neamt, valabil pâna in vara acestui an. Nita va câstiga 15.000 de euro pâna la finalul sezonului, plus bonusuri, in functie de randamentul sau si de rezultatele echipei, si isi poate prelungi intelegerea cu Ceahlaul pe inca doi ani, daca formatia nemteana se va salva de la retrogradare. Tot joi, Catalin Multescu si Scarlatache au efectuat vizita medicala si ei fiind foarte aproape de a semna cu gruparea lui „Pinalti“.


Andone a demisionat de la Omonia


Incepând de ieri, Omonia Nicosia a ramas fara antrenor, Ioan Andone anuntându-si demisia „din cauza arbitrajelor care exista in campionatul cipriot“. „Nu pot munci in conditiile de aici. Factorul principal este cauzat de situatia arbitrajelor. Din pacate, am observat asta pe toata durata când am stat in Cipru si de atunci nu au fost luate masuri de forurile responsabile. Sper ca demisia mea sa aduca o imbunatatire a arbitrajului din Cipru, iar Omonia are forta sa obtina rezultate bune pentru ca are toate conditiile“, a declarat Andone. Dupa 14 etape, Omonia Nicosia ocupa locul secund in clasament, cu patru puncte mai putin decât liderul Apoel. Andone fusese instalat la echipa cipriota in decembrie 2005, din cele 27 de meciuri disputate in prima liga pierzând doar trei.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version