Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Limita de viteza pe pârtia de schi


Pentru a spori siguranta schiorilor pe pârtia de schi, administratorii statiunii elvetiene Gstaad din Saanenland au decis sa impuna limita de viteza. Dupa cum informeaza Krone.at, turistii vor fi supravegheati cu ajutorul aparatelor radar, precum si al unei „Snow Patrol“. Masura a fost aplicata deja pe patru pârtii din Gstaad, unde limita maxima de viteza este de 30 km/h. In acest fel, Roger Seifritz, directorul pe probleme de turism din cadrul Primariei Gstaad, doreste sa ii protejeze pe cei mai „vulnerabili“ dintre schiorii aflati pe pârtie: „La noi in Gstaad vin mai ales multe familii cu copii, precum si oameni batrâni. Prin aceasta limitare a vitezei dorim sa ii protejam mai ales pe ei“, a declarat acesta.


Nemtii cred in extraterestri


Patru dintre zece germani cred in extraterestri. Potrivit unui sondaj realizat de institutul german Emnid si dat publicitatii de Reader’s Digest Deutschland, 44 la suta dintre respondenti sunt de parere ca extraterestrii nu sunt niste fapturi inspaimântatoare, dimpotriva, ar fi niste fiinte foarte asemanatoare omului. Pentru 40 la suta dintre respondenti, extraterestrii ar fi o forta invizibila, 30 la suta se gândesc la insecte, 27 la suta isi imagineaza niste persoane asemanatoare celor din Star Trek. Alte 13 procente cred ca extraterestrii sunt niste omuleti verzi, in timp ce opt la suta sunt convinsi ca acestia ar semana mult cu celebrul personaj ET. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.000 de persoane, cu vârste peste 14 ani.


Orchestra scoasa la licitatie pe eBay


Melomanii au ocazia sa isi achizitioneze de pe internet o orchestra proprie, cu tot cu dirijor si sala de concerte. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, initiativa apartine renumitului conservator vienez Prayner, care a scos la licitatie un concert in cadrul unei actiuni caritabile. Celebra „Prayner students orchestra“ le ofera melomanilor ocazia ca pâna pe 13 ianuarie, la ora 19.00, sa isi prezinte ofertele pentru a asculta, printre altele, Simfonia „Jupiter“ a lui Wolfgang Amadeus Mozart sau compozitiile lui Johann Sebastian Bach.


Jessica Simpson si John Mayer, un cuplu fericit


Intre Jessica Simpson si cântaretul John Mayer este ceva mai mult decât o simpla prietenie. Potrivit site-ului pipole.net, cele doua vedete si-au facut aparitia impreuna la petrecerea organizata recent de Christina Aguilera la hotelul Hudson din New York, tinându-se de mâna, lasând impresia unui cuplu fericit. Cei doi indragostiti s-au sarutat pe toata durata evenimentului si s-au coplesit reciproc cu gesturi tandre.


Angelina Jolie: „Este mai usor sa nasti decât sa adopti“


Angelina Jolie crede ca parintii adoptivi sunt mai potriviti pentru a creste copii decât parintii naturali, pentru ca fondul de educatie si personalitatea lor sunt atent analizate pentru a se constata daca pot sau nu sa faca fata acestei „provocari“. Dupa cum informeaza site-ul starpulse.com, actrita a marturisit ca a trecut prin mai multe teste dure inainte de a primi unda verde pentru a-i adopta pe Maddox, de cinci ani, si Zahara, de un an. Insa la inceputul anului, când a nascut-o pe Shiloh Nouvel, nimeni nu a facut investigatii sa vada daca este potrivita sau nu sa fie mama. „Perioada dinainte de adoptie a fost destul de dificila. Mi s-au luat amprentele, am fost verificata, am facut cursuri speciale. A trebuit sa dovedesc faptul ca sunt o persoana decenta, un om normal. Ei bine, nu a fost la fel si când am nascut. Mi se pare interesant ca nu se fac verificari de rutina când iti asumi responsabilitatea de a creste un copil pe care l-ai nascut“, a declarat Angelina Jolie.


Album in limba spaniola pentru Nelly Furtado


Nelly Furtado si-a invins teama de a cânta in spaniola si a inceput sa lucreze la primul sau album inregistrat in aceasta limba, informeaza site-ul starpulse.com. Cântareata s-a hotarât sa calce pe urmele altor vedete precum Christina Aguilera, Shakira si Jennifer Lopez, care au produs cu succes albume in spaniola. „Chiar acum lucrez la un album latino si sunt extrem de incântata de faptul ca scriu cântece in spaniola. Este destul de ciudat, dar imi place“. Furtado, care a crescut vorbind limba portugheza, a invatat limba lui Cervantes de-abia la 14 ani. Cu toate ca a cântat câteva melodii in spaniola, printre care „Te Busque“ de pe albumul „Loose“, pentru Nelly Furtado aceasta este prima incercare de a compune in spaniola.

Exit mobile version