Politistele fac legea

Autori


Pentru a atinge standardele europene, Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj a angajat in ultimii doi ani zeci de femei, fiind singurul inspectorat din tara care are o sefa de politie municipala.

Procesul de incadrare a femeilor in cadrul politiei a fost demarat la nivelul Inspectoratului General al Politiei, pentru a ajunge la standardele Uniunii Europene. La nivel national, in ultimii doi ani a crescut cu 55% numarul politistelor, in prezent acestea reprezentând 8%, adica 3.661 din totalul personalului inspectoratului. In cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj activeaza in prezent 120 de politiste, de la ofiteri pâna la agenti. Din cele 120 de politiste, majoritatea au fost incadrate in anul 2005, in aproape toate serviciile din cadrul inspectoratului. Promotia din decembrie 2006 a Scolii de Agenti de la Plenita a mai „ingrosat“ rândurile politistilor cu alte 36 de tinere.

Tinere si constiincioase

Cele mai multe angajate din cadrul Politiei Municipiului Craiova sunt agenti de siguranta publica. Pentru toate, sefii sectiilor de politie nu au decât cuvinte de lauda, fiind multumiti de activitatea lor din strada. „Acum avem noua femei la sectie, patru din 2005 si inca cinci venite din promotia decembrie 2006. Am incredere in ele ca viitori politisti, pentru ca sunt serioase, constiincioase si se descurca in orice situatie“, a declarat comisarul Constantin Tudor, seful Sectiei 2 Politie Craiova.

Printre politistele Sectiei 2 s-au remarcat pâna acum agentii de ordine publica Lorena Titu si Georgiana Serban. Agentul Titu, impreuna cu colegul sau de echipa, au realizat cele mai multe flagrante dintre politistii Sectiei 2.

Tot Sectia 2 a dat si o campioana la tir, pe agentul Madalina Balutoiu, care a trecut anul acesta prin concurs de la Sectia 2 la Serviciul Management Organizatoric din cadrul IPJ Dolj. A devenit agent de politie in anul 2005 si a participat la doua competitii de tir organizate de IPJ Dolj, la ambele obtinând locul I.


La Sectia 5 Politie Craiova s-au evidentiat agentii de ordine publica Nicoleta Oana si Alina Mitran. Cea din urma a reusit in cursul acestui an prinderea in flagrant a unui hot din masini. La Sectia 3, agentul Daniela Stroe, care din 15 decembrie a devenit ofiter la Politia Plenita, s-a remarcat prin surprinderea in flagrant, urmarirea si prinderea unui hot din autoturisme. Agentul a facut, la cerere, numai patrula pedestra. Nici tinerele de la Rutiera nu au trecut neobservate de când au devenit politiste, agentul Gimi Vozaru, caracterizata ca fiind intransigenta, oprind in anul de când lucreaza la Politia Rutiera sute de soferi care nu au respectat normele Codului Rutier.

„Raritati“ in politia doljeana

Singura femeie din tara care ocupa functia de sef al unei politii municipale este comisarul Maria Paun, seful Politiei municipiului Calafat. A absolvit Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti in anul 1990, an in care a devenit ofiter in cadrul Biroului de Cercetari Penale din cadrul Politiei Calafat. Din 2005 ocupa functia de sef al Politiei Municipale. Ca politist, comisarul Paun spune ca pune accentul pe prevenire, pe imaginea politistului si pe relatia cu oamenii. „La nivelul municipiului, anul acesta, nu am inregistrat cazuri grave si pot spune ca avem sub control situatia operativa. Lupt pentru imaginea politiei si a politistului si cred ca prevenirea este arma de baza impotriva infractionalitatii“, a declarat comisarul Maria Paun.

Alt caz de politista care ocupa un post important este cel al Mihaelei Ramona Mitrache. Este singura femeie criminalist din cadrul IPJ Dolj, are 23 de ani si detine functia de tehnician criminalist in cadrul IPJ Dolj, la Compartimentul de Identificare Judiciara, ocupându-se de recunoasterea faciala a unei persoane dupa un accident mortal sau o crima. Lucreaza cu aparatura de ultima generatie, ea fiind cea care amprenteaza toate persoanele suspecte, le fotografiaza si le introduce intr-o baza de date.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. un om said:

    politistele tinere aduc un suflu nou in politie, desi incearca sa lupte cu mentalitatea cetateanului de rand care, de multe ori, din lipsa de bun simt si de educatie le trateaza cu apropouri sau cu cuvinte vulgare. asta e “minunata educatie a romanului”. sunt coleg cu doua dintre cele mentionate mai sus, si pot sa afirm ca,desi sunt femei, sunt “politisti”. viata de politist iti ofera si satisfactii dar si multe privatiuni atunci cand multe femei se vor aranja sa mearga la petrecerea de revelion, politistele se vor echipa si vor merge la serviciu sa vegheze la bunul mers al societatii. domnilor, priviti-le cu respectul pe care il merita cu varf si indesat, pentru ca sunt adevarati “politisti”. cati dintre barbati nu au intors capul sa le vada mai bine atunci cand le-au intalnit??? sunt tinere, frumoase si destepte. le doresc la toate femeile politist LA MULTI ANI si multe impliniri!

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 30 decembrie 2006

Actualitate

» Agentul termic, dat in urmarire
» Prin Craiova bate UE
» Revelionul Integrarii, cu focuri de artificii si sampanie
» Sarbatoare la frontiera româno-bulgara
» Revelion pentru toate buzunarele
» Viciile de procedura au ajutat vipurile sa scape de arest
» Cearta pe avere

Local

» Sanatatea intra in UE cu spaga in buzunar
» Ministerul Sanatatii interzice cresterea pasarilor in oras
» Sapte schimbari pe care le aduce 2007
» La vremuri noi, obiceiuri vechi
» Revelion in odaia buna
» Câte bordeie, atâtea obiceie
» Superstitii de Anul Nou
» Cu Oltcitul pe sine
» Accident la Simian
» Atentie la gropi!
» Motoscutere pentru politisti
» Politistele fac legea

Dolj

» Scolile doljene se aliniaza normelor UE
» Românii isi aleg parlamentarii europeni anul viitor
» 6,5% promovabilitate pentru recapatarea permisului

Gorj

» Mii de stegulete UE pentru târgujieni

Sport

» „Sunt multumit!“
» Njock are clauza antialcool
» Pacurar, ultimul la masa negocierilor
» „Exista nedreptati in Liga I“
» Meciuri tari
» Grozdanovski va semna cu Rapid
» Chivu vrea sa ramâna la AS Roma
» „Doar asocierea cu SCM ar fi reciproc avantajoasa“
» „Sorin Tanasie merita un titlu european!“
» Spaniolii cauta un nou Alonso

Bani & Afaceri

» 2007 schimba regulile in sectorul economic
» BNR taie avansul la creditele pentru locuinta
» Banii vechi pot fi schimbati si in ianuarie

Magazin

» Ia te uita
» Bancul zilei
» Traiasca maslinele!
» Utile Craiova
» Aparitii editoriale
» Fereşte-te de radar!
» Sa ne innoim de Revelion!
» O viata in stil second hand
» Craciunul – sezonul cadourilor nedorite
» Scurte stiri
» Horoscop

Opinii

» Varza de Bruxelles
» Adio, 2006!
» Remember

Top