8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu Oltcitul pe sine

Cu Oltcitul pe sine

Apelul catre participantii la trafic, soferi si pietoni, facut in cadrul campaniei GdS „Respecta Codul Rutier!“, de a trimite la redactie imagini cu greseli surprinse in trafic a dat roade. Marian V., un sofer craiovean, ne-a trimis o fotografie facuta zilele trecute in intersectia bulevardului Severinului cu strada Maria Tanase din Craiova. Dupa cum se vede din imaginea alaturata, soferul Oltcitului cu numarul de inmatriculare DJ-31-MMS, care circula dinspre supermarketul Billa catre centru, nu a asteptat la rând cu ceilati soferi schimbarea culorii semaforului si a intrat cu masina chiar in statia de tramvai.


Sanctiuni contraventionale


Manevra conducatorului auto al Oltcitului, adica nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare, respectiv pe cel de „Ocolire“, conform art. 90 din Codul Rutier, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre patru si cinci puncte. De asemenea, art. 92 prevede la alin. 5 ca nerespectarea semnificatiei indicatorului „Ocolire“, instalat pe refugiul statiilor de tramvai, se sanctioneaza si cu trei puncte de penalizare. Dar pentru ca a intrat in statia de tramvai pentru a „ocoli“ coada de masini de la semafor, soferul Oltcitului a mai comis o contraventie. A depasit coloana de masini oprita la semafor, fapta ce se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a ll-a de sanctiuni – patru sau cinci puncte-amenda si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si la sanctiunile pe care le risca autorii. Doljenii aflati in trafic si care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea lor tehnica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII