Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Blocul S200, emblema Craiovei


Ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, considera ca in doi ani blocul S200, considerat de rectorul Universitatii din Craiova si de parlamentarii doljeni o ruina, va ajunge o emblema a orasului. Cu toate ca Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii, si parlamentarii doljeni i-au sugerat ministrului Hardau sa transfere S200 Primariei Craiova, acesta a considerat ca ruina de pe Calea Bucuresti trebuie refacuta. „Si rectorul, si parlamentarii doljeni mi l-au descris ca fiind o ruina si mi-au spus ca ar trebui transferat Primariei Craiova. Am vrut sa ma conving si m-am urcat in masina si am venit la Craiova ca sa vad ruina. Am constatat ca acel bloc nu este nici pe departe o ruina, decât sa il dam, mai bine alocam fonduri pentru terminarea lui. Voiau sa ingroape o valoare, dar in doi ani ruina va fi emblema Craiovei“, a spus ministrul Hardau.


România intra cu intârziere in UE


România intra in Uniunea Europeana cu o intârziere de o ora. Tara noastra si Bulgaria vor deveni membre cu drepturi depline ale Uniunii Europene incepând cu ora 1.00 a zilei de 1 ianuarie 2007. Pentru ca atunci când la Bucuresti si Sofia va fi miezul noptii, la Bruxelles va fi abia ora 23.00, vom fi nevoiti sa asteptam inca o ora pentru a ne numi cu adevarat membri ai Uniunii Europene. Efectele diferentei de fus orar le vor simti mai ales cei care vor incerca sa treaca frontiera la miezul noptii. Sistemul de control la vama va fi modificat dupa ora Bruxelles-ului, iar noua procedura se va aplica doar incepând cu ora 1.00, atât in România cât si in Bulgaria.


Vâlcenii, chemati la ceremonia integrarii


Vâlcenii sunt invitati sa participe alaturi de oficialitatile judetului la ceremonia care va avea loc in seara de 31 decembrie, cu ocazia aderarii României la Uniunea Europeana. Duminica, incepând cu ora 19.00, in fata sediului Prefecturii Vâlcea, va avea loc un ceremonial consacrat ridicarii drapelului oficial al comunitatii europene. Anuta Handolescu, prefectul judetului Vâlcea, a precizat ca acest eveniment va avea loc la ora 19.30 si se va desfasura in acelasi timp in toate municipiile resedinta de judet. „Ii invitam pe vâlceni sa se alature oficialitatilor si sa participe la aceasta ceremonie care marcheaza momentul istoric al aderarii si inaugureaza noul statut al României de tara membra a Uniunii Europene“, a declarat Anuta Handolescu.


Decontarea tichetelor de calatorie, in 2008


Pensionarii doljeni care nu au folosit tichetele de calatorie cu gratuitate pe calea ferata sau cu reduceri le pot arunca la gunoi. Nici in acest an si nici in 2007, tichetele de transport nu vor putea fi folosite pentru procurarea de alimente. „Din nefericire vestea nu este foarte buna pentru vârstnicii nostri. La sfârsitul lunii noiembrie, guvernul a dat o ordonanta de urgenta prin care anunta ca de abia din 2008, pensionarii vor beneficia de o compensare in bani pentru tichetele de calatorie pe calea ferata neutilizate. Decontarea se va face insa doar pe anul in care legea va fi pusa in practica, si nu retroactiv“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al Casei Judetene de Pensii Dolj.


Primar interimar


Comuna doljeana Seaca de Padure are incepând de ieri un nou primar. Fostul viceprimar Gicu Suiu a fost numit interimar dupa ce primarul Ionel Popescu a decedat cu câteva zile inainte de Craciun. Hotarârea a fost luata ieri in cadrul unei sedinte de consiliu local si, potrivit primarului Gicu Suiu, in termen de sase luni de la numire, in comuna trebuie organizat un scrutin pentru alegerea unui nou primar prin ordin al prefectului Nicolae Giugea. Mentionam ca primarul interimar Gicu Suiu face parte din PSD.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version