Acasă Local Gorj Saracii, buni de plata

Saracii, buni de plata

Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Gorj a emis 270 de decizii de imputare a sumelor acordate pentru achizitionarea de centrale termice, iar beneficiarii sunt nevoiti sa returneze banii.


Subiectivismul si intentia de a face bine populatiei cu venituri mici au creat o adevarata incurcatura de pe urma careia au de suferit tot cei saraci.


O mare parte a familiilor care au beneficat de un ajutor banesc pentru achizitionarea unei centrale termice sunt nevoite sa returneze banii. Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Gorj a emis 270 de decizii de imputare a sumelor acordate pentru achizitionarea de centrale termice prin intermediul programului guvernamental.


Elionora Tudorescu, una dintre beneficiare, a declarat ca a ramas stupefiata atunci când a primit acasa aceasta decizie: „Am primit o decizie de imputare a sumei de 15 milioane de lei pe care am obtinut-o de la DMSSF Gorj pentru centrala de apartament. Motivul invocat este acela ca nu ma incadrez la conditiile impuse, ca nu am avut soba pe gaze.


Atunci când au facut verificarile nu au vazut ca nu am soba pe gaze? Isi bat joc de noi. Când a aparut ordonanta asta nimeni nu a spus nimic de aceasta conditie, iar acum dupa ce ne-au ajutat vin sa ne ia banii. Nu este corect si cred ca sunt doar afaceri de ale lor“.


Zeci de contestatii la deciziile de imputare emise


Femeia a mers la sediul DMSSF Gorj pentru a face o contestatie, dar i s-a cerut sa semneze un acord ca va achita banii in rate. „Am mers la directie si am facut contestatie, dar daca nu se va rezolva nimic voi recurge la justitie, pentru ca alta cale nu am. Probabil mai sunt si altii in situatia in care ma aflu eu. Acum trebuie sa dau niste bani inapoi, bani ce mi-au fost acordati printr-un drept al meu“, a spus Elionora Tudorescu.


Directorul executiv al DMSSF Gorj, Vasile Piciorusi, a afirmat ca pâna in prezent au fost inregistrate aproximativ 50 de contestatii: „Pentru o interpretare subiectiva a unor aspecte din ordonanta suntem nevoiti acum sa recurgem la aceasta masura de recuperare a banilor de la beneficiarii care nu se incadreaza in prevederile legii. Unele aspecte care nu au fost prea clare au fost interpretate de noi, pentru ca am dorit sa ajutam populatia. Un singur aspect din ordonanta respectiva a fost gresit interpretat, acela legat de conditii. In legislatie se stipuleaza faptul ca beneficiarii acestui ajutor banesc trebuie sa indeplineasca urmatoarea conditie, de a fi detinut sobe de teracota, or noi nu am luat in calcul aceasta conditie, mai ales ca nu era nimic spus despre cumulativ. Au fost emise aceste decizii de imputare care au o perioada de contestare de 15 zile“. Acesta a spus ca situatia se va clarifica, iar directia va incerca sa ajute oamenii, pentru ca DMSSF Gorj a facut incurcaturile.


80% gresite


In judetul Gorj, 350 de persoane au depus cerere pentru a beneficia de ajutorul banesc in vederea achizitionarii si instalarii unei centrale termice pe gaze. Din totalul acestor familii, care sunt atât din municipiul Târgu Jiu, cât si din alte orase si comune ale judetului Gorj, numai 80 au actele in regula.

Exit mobile version