22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSchi si plaja in Straja

Schi si plaja in Straja

Statiunea turistica Straja din Valea Jiului a fost luata cu asalt in aceste zile de sutele de turisti veniti aici sa schieze si chiar sa faca plaja la o altitudine de peste 1.700 de metri. Vremea este buna pentru schiat, stratul de zapada depaseste aici 30 de centimetri, iar pe trei din cele cinci pârtii omologate se poate schia in conditii excelente, atât ziua, cât si noaptea. In prezent sunt accesibile Pârtia Mutu de 1.269 de metri, Pârtia Lupului, care masoara 519 metri, si Platoul Soarelui de 400 de metri, iar Platoul Constantinescu in lungime de peste 1.740 de metri este accesibil in proportie de 60 la suta.


Emil Parau, unul dintre proprietarii de cabane din zona, declara ca de Craciun gradul de ocupare a statiunii a fost de 60 la suta, deoarece multi nu stiau ca aici se poate schia pe zapada naturala, dar, incepând din aceasta saptamâna, din ce in ce mai multi turisti au ales statiunea din Valea Jiului. „Multi nu stiau ca la noi se schiaza si au inceput sa urce la munte doar când au aflat de la cei care s-au incumetat sa vina ca se schiaza si este foarte bine. De Revelion gradul de ocupare a statiunii va fi de 100 la suta, insa pâna atunci turistii pot schia si chiar sa stea la soare, pentru ca vremea este excelenta“, a declarat Parau.


Ca o noutate pentru acest an, cei din Straja spun ca au fost aduse doua masini performante de batut zapada, iar tunelul care face legatura cu schitul din munte a fost finalizat si in interior turistii pot vedea, in drumul spre manastire, scene din Vechiul si Noul Testament.


In plus, preturile in statiune au ramas aceleasi ca anul trecut: un drum cu teleschiul costa intre doi si trei lei, pentru telescaun dus-intors platesti zece lei, o cana de vin fiert este un leu, iar o camera pentru o noapte este in jur de 40 de lei pentru o persoana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS