21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrazile Craiovei se scufunda

Strazile Craiovei se scufunda

Strazile din Craiova au inceput sa cedeze rând pe rând. Marti seara si ieri-dimineata, in alte doua artere din municipiu au aparut gropi.


Strada Calugareni din Craiova este pavata cu piatra de râu. Ieri-dimineata, locuitorii din zona au observat cu stupoare cum chiar in mijlocul strazii, in dreptul casei de la numarul 11, a aparut o groapa in carosabil. La inceput a fost cât pumnul, apoi a crescut ca Fat-Frumos din basm, ajungând in câteva ore la un diametru de aproape un metru si o adâncime de peste doi metri.


„Strada s-a prabusit in dimineata asta (ieri-dimineata – n.r.), ca aseara (marti seara – n.r.) nu era nimic. Cum trece câte o masina, cum se mai mareste groapa si, Doamne fereste, cade careva in ea daca n-o astupa astia de la primarie“, spunea Lucia Pasat, o batrâna ce locuieste pe strada Calugareni.


Groapa din cauza presiunii


Un cetatean care a vazut groapa s-a grabit sa o imprejmuiasca cu ce a avut la indemâna – niste crengi si câteva caramizi – pentru a le atrage atentia soferilor sa ocoleasca. Apoi altul a dat telefon la primarie, dar nu s-a intâmplat pe moment nimic. Câteva ceasuri mai târziu, o echipa de interventie de la Regia Autonoma de Apa Craiova, in frunte cu directorul institutiei, a ajuns la fata locului pentru a vedea care este situatia.


„Pe moment, o sa semnalizam corespunzator groapa, iar mâine (astazi – n.r.) vom interveni. Se pare ca angajatii de la firma care a curatat canalizarea au bagat presiune prea mare pe conducte, iar tuburile au cedat. Ploaia a facut restul, infiltrându-se si largind spartura“, a explicat Constantin Stamatoiu, directorul Regiei Autonome de Apa Craiova.


Infiltratiile au dat gata strada Nanterre


Angajatii Regiei de Apa mai avusesera parte marti seara, in jurul orei 22.00, de o spartura in carosabil. Asfaltul de pe strada Nanterre, din zona intersectiei cu strada Spaniei, s-a surpat pe o portiune de aproximativ doi metri in diametru, pe sensul de mers dinspre centru catre Spaniei. Din fericire, nici un autovehicul nu trecea prin zona in momentul in care carosabilul s-a lasat. Conform conducerii Regiei Autonome de Apa Craiova, surparea nu s-a datorat unei spalari de sol provocate de spargerea unei conducte de apa. „Nu am descoperit vreo conducta sparta dupa ce am decopertat si banuim ca in acest caz a fost vorba de infiltratii“, a mai declarat Constantin Stamatoiu.


Angajatii regiei au inceput lucrarile de remediere a situatiei inca de marti noapte. Ieri se circula pe un singur sens pe strada Nanterre, in zona surpata. Angajatii primariei au promis ca pâna in cursul serii de ieri groapa va fi astupata, iar in cel mult trei zile, dupa ce pamântul se va tasa, se va turna covor asfaltic. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS