17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimariile din Oltenia, poluatorii apelor

Primariile din Oltenia, poluatorii apelor

Primariile din Oltenia nu tin cont de lege, ignora normele de igienizare a râurilor si pâraielor si realizeaza sisteme de aductiuni de apa fara autorizatii. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile pe care reprezentantii Directiei Apelor (DA) Jiu Craiova le-au descoperit in controalele efectuate in acest an, iar primariile si consiliile locale va trebui sa scoata din buget sute de milioane. Cele mai mari amenzi, de 800 de milioane, respectiv 750 de milioane, le-au primit Primariile Godeanu din Mehedinti si Telesti din Gorj pentru ca nu au respectat normele de igienizare pe pârâul Tismana, unde localnicii arunca gunoaie.


„Este o obisnuinta a oamenilor din mediul rural de a depozita gunoaie pe malurile apelor sau de a le arunca in apa, iar consiliile locale si primariile nu iau nici o masura pentru a-i opri. Mentinerea apelor curate intra in atributiile lor si ei trebuie sa ia masuri, sa ii sanctioneze pe cetatenii care nu respecta hotarârile consiliului local“, a explicat Stefan Stoica, directorul DA Jiu Craiova.


Amenzi de miliarde


Au mai fost sanctionate de DA Jiu si exploatarile miniere din Valea Jiului Lonea si Petrila, Serviciul Public Matasari din judetul Gorj, Consiliul Local Maglavit si Primaria Diosti din judetul Dolj, care au fost amendate cu câte 250 de milioane, si Consiliul Local Dabuleni, care a contestat in instanta sanctiunea de 100 de milioane primita. Pe lânga acestea, controalele Directiei au vizat si agentii comerciali din zonele râurilor si pâraielor interioare, numarul sanctiunilor acordate ridicându-se la 48, valoarea totala fiind de 16 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS