7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoritatile, in alerta de Sarbatori

Autoritatile, in alerta de Sarbatori

Apropierea Sarbatorilor de iarna a pus pe jar autoritatile judetene care trebuie sa se asigure ca doljenii vor avea un Craciun linistit. Prefectul Nicolae Giugea a convocat ieri reprezentantii serviciilor publice deconcentrate pentru a face un bilant al masurilor luate in aceasta perioada.


In topul prioritatilor se afla si in acest an controalele efectuate de medicii veterinari din judet la probele prelevate de la porcii sacrificati de Craciun. Andrei Butaru, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dolj a declarat ca din cele 24.000 de probe controlate pâna in prezent la unitatile DSV, sase s-au dovedit a fi infestate cu trichinela, iar carnea nu provenea din judetul Dolj.


„Cazurile de trichineloza depistate provin de la carnuri aduse din alte parti si au fost identificate in oras. Oricum, se remarca o scadere a cazurilor de acest gen fata de anul trecut. Acolo unde nu sunt medici veterinari, s-a apelat la cei existenti in alte comune, care si-au prelungit programul in aceasta perioada“, a spus Butaru.


OJPC, nonstop la dispozitia craiovenilor


Controale la carnea de porc au facut si inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, care au verificat produsele etichetate expuse la vânzare. Gheorghe Marinescu, directorul OJPC Dolj, a declarat ca, in plus, s-au efectuat controale tematice care au vizat restaurante si baruri, dar si bauturile pe care oamenii le vor pune pe masa de Craciun. Directorul OJPC a tinut sa precizeze ca in perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, craiovenii nemultumiti de anumite produse vor putea suna la numarul de telefon 510.400, unde in permanenta le va raspunde un angajat al Oficiului.


Pompierii, cu ochii pe artificii de Revelion


Craiovenii care vor dori sa-si petreaca noaptea de Revelion pe esplanada Teatrului National, la EuroRevelionul organizat de Primaria Craiova, vor fi paziti de echipe de jandarmi care vor asigura ordinea publica pe perioada evenimentului, dar si pe 22 decembrie, când sunt programate mai multe manifestari de aniversare a revolutiei din decembrie 1989. Colonelul Nicolae Popa, seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean, a precizat ca in perioada 15 decembrie – 2 ianuarie concediile angajatilor au fost suspendate si toate efectivele vor fi la lucru pentru a asigura ordinea publica.


Tot in noaptea dintre ani vor fi prezenti la EuroRevelion si pompierii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care vor avea grija ca artificiile folosite sa nu provoace nici un incendiu.


Atentie la mâncare si bautura de Sarbatori!


Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica au atras atentia asupra faptului ca in aceasta perioada cresc cazurile de persoane care fac exces de mâncare si bautura. Dan Gabriel Mogos, directorul ASP Dolj, a declarat ca deja spitalele se confrunta cu situatii de acest gen peste media obisnuita. Mogos a adaugat ca in perioada Sarbatorilor vor fi deschise noua centre de permanenta la serviciile carora pot apela oamenii aflati in dificultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU