Vosganian verifica stocurile de carbune

Autori


Noul ministru al economiei si comertului s-a aflat ieri in judetul Gorj, pentru a vedea, la fata locului, care sunt stocurile de carbune.

Noul ministrul al economiei si comertului, Varujan Vosganian, a venit ieri in judetul Gorj, pentru a se convinge la fata locului de situatia stocurilor de carbune. Acesta s-a intâlnit la sediul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) din Târgu Jiu cu directorii complexurilor energetice si cu sefii mineritului din Oltenia si din Valea Jiului, dupa care a mers la Rovinari si Turceni ca sa vada, la fata locului, cantitatea de carbune aflata in depozite si cum functioneaza termocentralele in aceasta perioada.

Varujan Vosganian a declarat ca nu sunt probleme cu stocurile de carbune la Complexurile Energetice Rovinari si Turceni, unele deficiente fiind la CE Craiova: „Situatia stocurilor de carbune la Complexurile Energetice Rovinari si Turceni este, in acest moment, linistitoare, in sensul ca stocurile se incadreaza in limitele planificate la inceputul programului de iarna. In ceea ce priveste livrarile de carbune, atât cele din perimetrele pe care le detin complexele, cât si de la SNLO, vor merge in ritmul in care a fost stabilit. In ceea ce priveste Complexul Energetic Craiova, sunt niste probleme si din cauza faptului ca lignitul trebuie transportat. Am convenit ca in situatia in care ar putea fi periclitate stocurile la Craiova sa se faca o redistribuire intre toate complexurile energetice. In clipa de fata, la cele trei complexuri energetice nu par a fi probleme in legatura cu indeplinirea programului de iarna“.

Termocentrala de la Mintia are probleme cu stocurile

Probleme mai deosebite sunt inregistrate, a spus ministrul economiei, la Termocentrala Mintia din Deva:

„Nu au fost respectate conditiile contractuale de catre importator. In acest caz, trebuie sa luam foarte repede o decizie in legatura cu importul de huila. Acolo sunt, in momentul de fata, stocuri suficiente pentru a trece in anul urmator, dar trebuie luata rapid o decizie“. Varujan Vosganian a purtat discutii si cu liderii de sindicat, care au promis ca ortacii de la unitatile miniere unde nu exista stocuri suficiente de carbune vor lucra pentru asigurarea livrarilor de carbune si vor fi platiti suplimentar. Ministrul economiei a convenit sa se consulte permanent cu sindicatele in elaborarea strategiei energetice si a promis liderilor de sindicat ca va face publice numele reprezentantilor din comisiile de privatizare, acesta declarând ca este un adept al privatizarii complexurilor energetice.


Situatia stocurilor de carbune, monitorizata de o comisie a ministerului

Situatia stocurilor de carbune va fi monitorizata zilnic de o comisie infiintata in cadrul MEC. „Am infiintat o comisie care zilnic ne da situatia stocurilor si pe observatii facute de reprezentantii ministerului, cât si cele ale directorilor“, a spus Vosganian. Ministrul economiei a afirmat ca directorii complexurilor energetice sunt raspunzatori pentru situatiile pe care le declara si care sunt facute sub semnatura lor.

Acesta a mai precizat ca se va face o restructurare in cadrul corpului de control: „Doresc sa aduc persoane care lucreaza in cadrul DNA si comisari de politie care sunt experimentati in chestiuni antifrauda, acestia nefiind angajati politic“.

Intâlnire cu directorii unitatilor din sistemul hidro si nuclear

Varujan Vosganian s-a intâlnit, in urma cu doua zile, la Drobeta Turnu Severin cu directorii unitatilor care produc energie in sistem hidro si nuclear. Intâlnirile au avut ca scop si documentarea in privinta functionarii sistemului energetic.Comenteaza acum

Alte stiri

25 martie 2019

Vâlcea: Cărbune confiscat la Mateeşti

Polițiști ai Serviciului Rutier au confiscat peste 2 tone de cărbune transportat ilegal, după ce au depistat pe DJ 605 A, în Mateești, un bărbat de 39 de ani, care transporta cu o autoutilitară peste 2 tone de cărbune lignit.
11 martie 2019

Vâlcea: Prins la furat de cărbuni

Polițiști din cadrul Poliției orașului Berbești și Postului de poliție Alunu au depistat în flagrant delict, în comuna Alunu, un bărbat din localitate, în timp ce sustrăgea cărbune lignit. În după-amiaza de 8 martie, polițiștii au depistat un ...
5 martie 2019

Vâlcea: Prins în timp ce încerca să fure peste 4,5 tone de cărbune

Polițiști din cadrul Poliției orașului Berbești au depistat un bărbat din localitate, în timp ce sustrăgea cărbune lignit. În după-amiaza de 4 martie, polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au depistat în orașul Berbești, în ...

Sumarul ediției de miercuri, 20 decembrie 2006

Actualitate

» Craiovenii fac coada la plata facturilor restante
» RAT a anulat licitatia RAT
» Cânt si voie buna!
» Daruri pentru copii din partea Scorpionilor Negri
» Demolare la zero grade

Local

» Jubileul promotiei de aur
» Expozitia de pictura „Arta LA STRADA“
» Portret in oglinzi paralele
» Lansare de carte
» Inchisoare pentru vinovati
» Autoritatile, in alerta de Sarbatori
» Gherghina Ene, scoasa din rândul nebunilor
» Fiul sefului Politiei Sinaia a provocat un accident la Slatina
» DN 7, blocat de tone de stânci
» Zonele inundabile – trecute pe harta
» Primariile din Oltenia, poluatorii apelor
» Parlament pustiu la comemorarea Revolutiei
» Strazile Craiovei se scufunda
» Chirurgii refuza sa separe siamezele
» O bolnava de inima a intrat in greva foamei
» Intersectia cu injuraturi
» Minora disparuta

Dolj

» OJPC, cu ochii in patru de Sarbatori

Sport

» Woobay vrea sa fie leu
» „Meritam sa fim mai sus“
» Easter a marcat din nou
» Mititelu vrea inca un atacant veritabil
» Portar dat pe o teava de gaz
» Mingi pentru fotbalul judetean
» „Am boxat cu fractura!“
» Mutu vrea sa-si incheie cariera la Fiorentina
» Slavuteanu, sportiva anului 2006
» Craiovenii au facut legea la „Cupa de iarna“

Bani & Afaceri

» Craiovenii nu au bani de cadouri scumpe
» Eticheta spune totul despre vinul cumparat
» A crescut interesul pentru cabane
» Peste 800 de oameni fara contracte de munca de Sarbatori

Magazin

» Ia te uita
» Bancul zilei
» Povestea ciocolatei
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Tendinte in prag de an nou
» Machiaje potrivite la petrecerile de Craciun
» Scurte stiri
» Horoscop

Opinii

» Lectie de democratie si istorie
» Vadim in Noaptea de Ajun
» Cine câstiga din denuntarea comunismului?
» Mourinho era, Drogba a sosit. Abramovici?

Top