16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO intersectie cu probleme

O intersectie cu probleme

La intersectia strazilor Brestei cu Libertatii, din zona Facultatii de Agronomie din Craiova, pe sensul dinspre Agronomie catre strada Brestei, soferii mai grabiti si-au facut un obicei sa treaca pe culoarea rosie a semaforului. Asa cum reiese din fotografia alaturata, multi conducatori auto forteaza intrarea in intersectie, desi culoarea semaforului le interzice acest lucru, stânjenind astfel circulatia automobilelor de pe celelalte sensuri de mers, care au prioritate de trecere. Majoritatea soferilor au dat vina pe timpii semaforului pentru intrarea pe rosu in intersectie. „Acest semafor nu este reglat dupa realitatea din trafic. Dinspre Agronomie catre Brestei sunt numai 15 secunde de verde, iar soferii se grabesc sa treaca pentru a nu prinde iar cele 70 de secunde de rosu“, a explicat un sofer craiovean care astepta schimbarea culorii semaforului din intersectia strazii Brestei cu Libertatii.


Sanctiuni


Noul Cod Rutier prevede, la articolul 90, ca nerespectarea culorii rosii a semaforului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a ll-a de sanctiuni, adica intre patru si cinci puncte-amenda. Pe lânga aceasta, politistul aplica si o sanctiune contraventionala complementara, cea a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile. Politistii au spus ca nerespectarea culorii rosii a semaforului este un gest extrem de riscant. „Trecerea pe rosu este o manevra foarte periculoasa, in urma careia pot rezulta oricând accidente rutiere soldate cu victime sau pagube materiale, in pericol fiind atât soferii, cât si pietonii“, a mentionat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Trafic monitorizat


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud – „Respecta Codul Rutier!“. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc in mod voit atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si sanctiunile pe care le risca autorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII