16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPorcii au ajuns din târg la mica publicitate

Porcii au ajuns din târg la mica publicitate

Zeci de anunturi de vânzare de porci au invadat paginile de mica publicitate ale ziarelor locale si regionale, in Gorj fiind inchise toate târgurile.


In judetul Gorj, târgul de porci pentru Ignat s-a mutat din spatiile „traditionale“ in paginile ziarelor, la televizor si chiar pe internet. Cei care vor sa isi vânda animalele si nu au timp sau bani pentru a da un anunt isi afiseaza la poarta cartoane pe care isi trec oferta de vânzare a porcilor, numai buni de taiat pentru Craciun. Iar daca la târg arta negocierii se duce dupa metode traditionale, in anunturi preturile au sarit in aer. Pentru un porc de 200 de kilograme unii proprietari au ajuns sa ceara si 1.500 – 1.600 de lei, pentru a incepe negocierile de la un pret cât mai ridicat, astfel incât sa se ajunga la suma de bani dorita. Negotul prin telefon este mai scump, intrucât include si costul convorbirilor telefonice efectuate.


Comertul cu porci, interzis


Metodele inedite la care gorjenii au ajuns sa apeleze pentru a cumpara sau a vinde porci incurca activitatea inspectorilor sanitar-veterinari. Intrucât in judet sunt monitorizate sase focare de pesta porcina, Directia Sanitar-Veterinara Gorj efectueaza in fiecare zi controale in târguri si piete pentru a-i depista pe cei care incalca interdictia. Aceasta a fost instituita pe o perioada nedeterminata, tocmai pentru a impiedica transmiterea pestei porcine. Interzicerea vânzarii porcilor in târguri a condus si la o crestere semnificativa a preturilor, un porc de 150 de kilograme ajungând sa coste cât o vaca. De altfel, o parte dintre amatorii de carne prefera sa isi cumpere produsele de porc gata preparate, fara a mai trece prin toate obiceiurile de Ignat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS