17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCuratenie cu economii

Curatenie cu economii

Firmele specializate in curatenie nu au reusit sa le câstige pe craiovence, care prefera, in continuare, sa cheltuiasca sume modice când vine vorba de aranjarea casei de Sarbatori.


Gospodinele din Banie nu s-au dovedit interesate, nici in acest an, in apropierea Sarbatorilor de iarna, de serviciile oferite de firmele specializate in curatenia la domiciliu, preferând sa isi aranjeze locuintele cu forte proprii. Preturile piperate, practicate de specialisti, le-au pus pe fuga pe craiovence, care au decis sa economiseasca si sa isi faca singure menajul. Desi numarul unor astfel de societati este destul de mic in Craiova, reprezentantii lor sustin ca persoanele fizice nu manifesta disponibilitatea unor colaborari. Pentru a nu da faliment, acestia au fost nevoiti sa se orienteze, pentru ofertele de curatenie, spre institutii si firme, sperând ca in acest fel vor da lovitura. Anticipând cererea de pe piata, la acest capitol, firmele au reusit in 2006 sa isi atraga tot mai multi clienti, persoane juridice. „Momentan lucram cu institutii bancare si firme, cu care am incheiat contracte ferme. Am testat si piata la capitolul persoane fizice, insa abia din 2007 vom incerca sa intram si in aceasta sfera. Este o responsabilitate mai mare deoarece si curatenia trebuie facuta cu mai multa atentie. In prezent, avem peste 500 de angajati, in toata tara, si suntem in stadiu de selectare pentru cei care vor lucra la domiciliul persoanelor fizice“, a declarat Nistor Duval, reprezentantul unei firme de curatenie.


2,4 milioane, curatenia intr-un apartament cu doua camere


Daca vor decide insa sa apeleze la specialisti, pentru o curatenie impecabila de Sarbatori, craiovencele trebuie sa isi faca rezervare, cu câteva zile inainte, deoarece programul acestora este foarte incarcat. Pretul pe care vor fi nevoite sa il plateasca doamnele, pentru a fi scutite de o munca in plus, va fi stabilit insa abia când un reprezentant al firmei le va vizita la domiciliu, pentru a vedea cam ce ar trebui facut. In medie, potrivit specialistilor, un metru patrat variaza intre 30 de mii de lei si 60 de mii de lei, in functie de deranjul din casa. Astfel, pentru un apartament cu doua camere, pretul platit pentru curatenie generala se ridica la 2,4 milioane de lei, putând ajunge la 3,5 milioane, pentru un apartament cu patru camere, si chiar opt milioane pentru o vila cu suprafata mai mica de 200 mp. Pentru aceste sume, potrivit Marinelei Enescu, reprezentanta unei firme craiovene, angajatii executa mai multe actiuni, printre care: curatarea covoarelor prin samponare uscata, a pardoselilor, spalarea geamurilor, tocariei si a usilor, curatarea prizelor si intrerupatoarelor, stergerea caloriferelor si a corpurilor de iluminat. In aceste tarife sunt incluse costul fortei de munca, al echipamentelor de lucru, detergentilor si solutiilor folosite la curatenie, supravegherea pentru o desfasurare cât mai buna a activitatii.


Un milion de lei – aranjarea locuintei cu forte proprii


In schimb, daca vor face curatenie singure, craiovencele vor cheltui, in medie, un milion de lei. Fie ca apeleaza la cumparaturile din magazine sau on line, doamnele vor face economii considerabile, pe care le pot investi in masa de Craciun sau Anul Nou. Singurul disconfort il reprezinta insa timpul in care vor avea o curatenie de invidiat in casa, care se poate intinde pe parcursul a mai multe zile, spre deosebire de avantajul firmelor specializate care iti predau casa curata in doar câteva ore.


La categoria articole de curatenie, cumparatorii pot achizitiona: detergent lichid pentru pardoseli cu 120.000 de lei, detergent pentru covoare (400 ml) – 127.000 de lei, manusi universale – 70.000 de lei, detergent WC – 40.000 de lei, detergent geamuri – 44.000 de lei, spray mobila (300 ml) – 120.000 de lei, gel dezinfectant – 50.000 de lei, detergent lemn – 114.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS