14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii anticoruptie, la EMC Rovinari

Procurorii anticoruptie, la EMC Rovinari

Exploatarea Miniera de Cariera (EMC) Rovinari este verificata de trei echipe: Corpul de control al primului-ministru, Corpul de control al ministrului economiei si o echipa de procurori de la Directia Nationala Anticoruptie.


Echipa de procurori anticoruptie verifica toate contractele si lucrarile efectuate de societatile MINPREST si MEDSERVMIN, la care sunt actionari Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si sindicatele miniere. Gheorghe Davitoiu, directorul EMC Rovinari, a precizat ca este verificata toata documentatia legata de serviciile prestate de cele doua societati.


Marin Condescu, presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), a spus ca firmele au fost infiintate in anul 1997, in urma procesului de restructurare din minerit, cu scopul preluarii fortei de munca disponibilizate: „Protocoalele de infiintare a acestor societati au fost semnate de ministrul economiei de atunci, Calin Popescu Tariceanu, actualul premier. Este pacat ca acum uita aceste lucruri. Trebuia sa avem lucrari asigurate in sectorul minier pe o perioada de zece ani“.


Controale peste controale


Gheorghe Davitoiu a precizat ca echipa de control a ministrului economiei verifica stocurile de energie de la Complexul Energetic Rovinari, din cadrul caruia face parte si unitatea miniera: „Noul ministru al economiei a trimis Corpul de control, având unele date nereale cu stocurile de carbune“.


Corpul de control al primului-ministru verifica activitatea economico-financiara a unitatii miniere. Si SNLO a fost supusa, in ultimul timp, mai multor controale din partea Corpului de control al primului-ministru si ministrului economiei. „S-au finalizat toate verificarile. Au fost controale de fond, care s-au facut impreuna cu Garda Financiara. Nu s-au gasit mari probleme, dar asteptam rezultatele rapoartelor care se vor intocmi“, a spus Daniel Burlan, directorul SNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU