8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDetinutii, colindati de teologi

Detinutii, colindati de teologi

Miercuri, detinutii din Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova s-au bucurat de primele colinde cântate anul acesta in spatele portilor ferecate.


A fost vorba de un spectacol emotionant oferit si de aceasta data tinerilor privati de libertate de catre studentii de la Facultatea de Teologie din Craiova. „Este deja o traditie pentru PMT sa-i primeasca, in preajma Sarbatorilor de iarna, pe studentii teologi craioveni. Acestia vin in institutia noastra in fiecare an sa-i colinde pe detinuti si sa-i pregateasca pentru atmosfera calda si frumoasa a Craciunului“, a spus Florina Lupancescu, sef Interventie Psiho-Sociala din cadrul PMT Craiova.


La spectacolul de miercuri, care a avut loc in Clubul penitenciarului, au participat peste o suta de detinuti, din fiecare sectie fiind selectionate 20 de persoane, in functie de capacitatea salii de spectacole. Timp de aproximativ o ora, tinerii si minorii au ascultat cu inimile pline de emotie colindele traditionale „La Vitleem colo-n jos“, „Praznic luminos“, „Buna dimineata la Mos Ajun“.


„Sunt sarbatori crestine pe care chiar si persoanele aflate in detentie trebuie sa le traiasca si sa se bucure de ele, iar vocile extraordinare ale tinerilor teologi reusesc sa incalzeasca si cele mai inghetate suflete“, a mai spus Florina Lupancescu.


Colaborarea dintre PMT si Facultatea de Teologie nu se rezuma insa numai la spectacolele de Craciun si Anul Nou. Datorita unui protocol incheiat de penitenciar cu Mitropolia Olteniei si cu ONG-urile pe care aceasta le patroneaza si, nu in ultimul rând, a existentei unei sectii de asistenta sociala in cadrul Facultatii de Teologie, PMT intentioneaza sa incheie inca un protocol, in vederea efectuarii practicii studentesti in cadrul penitenciarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS