21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Drumul 605 catre Rânca, transformat in sosea nationala


Drumul judetean 605 Craiova – Melinesti care face legatura Doljului cu judetul Gorj ar putea fi transformat in drum national. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca a discutat chestiunea impreuna cu presedintele CJ Gorj, care a fost de acord ca modificarea este necesara datorita circulatiei intense de pe acest drum. „Am avut o discutie, deocamdata de principiu, cu presedintele CJ Gorj pentru initierea unui proiect de hotarâre de guvern pentru transformarea drumului Craiova – Melinesti care ajunge la Târgu Jiu si in Vâlcea in drum national. Este o sosea extrem de circulata si scurteaza drumul catre Târgu Jiu si statiunea Rânca“, a spus Prioteasa.


600 de metri patrati de gheata la prefectura


Patinoarul din Piata Prefecturii din Craiova va fi deschis oficial asta-seara, de la ora 18.00, au anuntat ieri reprezentantii municipalitatii. Craiovenii pot patina contra sumei de 20 de lei timp de 90 de minute, in tarif intrând si inchirierea patinelor, sau pentru zece lei – daca vin cu patinele de acasa. Oficialii nu stiau ieri daca vor putea asigura, la momentul deschiderii, si un program artistic pe gheata, din cauza ca incercarile lor de a contacta patinatori profesionisti au esuat. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat insa ca nu renunta: „Trebuie sa gasim noi ceva, pe la vreun teatru, undeva“.


Doar 352 de case finalizate la Rast


Conform unei situatii intocmite luni de catre angajatii Institutiei Prefectului Dolj, doar 352 de case din 761 au fost finalizate pâna in prezent, iar pentru 219 locuinte nici macar nu a fost trasata linia fundatiilor. Potrivit aceleiasi situatii, alte 71 de case aflate la stadiul de suprastructura ar putea fi finalizate pâna la sfârsitul anului. Din centralizatorul intocmit de reprezentantii prefecturii nu reiese insa daca locuintele la care nu s-a turnat nici macar fundatia trebuie construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte sau trebuie sa fie ridicate in regie proprie de catre sinistrati.


Sase focare de pesta porcina


In judetul Gorj, numarul focarelor de pesta porcina
s-a dublat in ultimele doua saptamâni. In prezent, sunt sase focare de pesta, trei dintre ele in aceeasi localitate: câte unul in localitatile Bâlteni, Glogova si Tantareni si trei focare in localitatea Branesti. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, Ion Iliuta, a declarat ca „este perioada in care focarele apar, insa deocamdata riscurile ca acestea sase sa se extinda sunt destul de mici“. El a mentionat ca lucratorii din cadrul directiei incearca sa stinga aceste focare, insa acest lucru este posibil la un interval de 60 de zile de la aparitie. „Acesta este obiceiul la noi, ca resturile de la un animal sacrificat sa fie turnate in laturi la porcii tineri. Daca animalul sacrificat este purtator al virusului sunt toate sansele sa mai apara si alte focare de pesta in judet“.


Profesorii primesc al 13-lea salariu


Profesorii doljeni vor primi luna viitoare al treisprezecelea salariu. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca la sedinta viitoare a CJ vor fi redistribuite o parte din sumele destinate invatamântului preuniversitar din judet, astfel incât dascalii sa poata beneficia si de al treisprezecelea salariu, drept cuvenit conform contractului colectiv de munca.


„In sedinta din 19 decembrie vom face anumite redistribuiri ale sumelor pentru plata dascalilor din invatamântul preuniversitar doljean, astfel incât sa putem achita al treisprezecelea salariu in luna care vine“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII