11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtestul detinutilor continua

Protestul detinutilor continua

Detinutii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova au continuat si ieri protestul initiat in majoritatea penitenciarelor din tara.


Persoanele care au de executat pedepse privative de libertate in Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova au protestat si ieri. Reamintim ca vineri aproximativ 160 de detinuti de la Codlea au refuzat hrana in semn de protest fata de amânarea aprobarii proiectului de lege al deputatului Nati Meir. Protestul s-a extins rapid, cuprinzând peste jumatate din penitenciarele din tara, ieri aproximativ 6.000 de condamnati si arestati preventiv fiind in refuz de hrana.


La PMS Craiova protestul a continuat si ieri, in mod pasnic dupa cum a mentionat conducerea penitenciarului. Cei 400 de detinuti care au declarat ca intra in greva foamei au continuat sa se declare in refuz de hrana. Reprezentantii PMS Craiova au spus ca au reusit, dupa un dialog cu detinutii, sa identifice motivele pentru care acestia sunt in greva. „In urma discutiilor cu protestatarii am reusit sa identificam motivele de protest. Acestia vor extinderea efectelor proiectului de lege initiat de deputatul Nati Meir si la cei cu pedepse mai mari si chiar la recidivisti“, a declarat Daniel Barbu, purtatorul de cuvânt al PMS Craiova. De asemenea, s-a mai stabilit ca detinutii de la PMS Craiova vor mai multe convorbiri telefonice pe luna, dar si sa creasca durata vizitelor.


Reactii


Reprezentantii PMS Craiova au tinut sa precizeze ca, in ciuda protestelor detinutilor, decretul de gratiere nu va fi modificat decât in mod legal. „Decretul de gratiere este o decizie serioasa, impusa de conditii deosebite, obiective, temeinic analizate si in nici un caz ca urmare a presiunii detinutilor“, a mai spus Daniel Barbu. De asemenea, s-a mai specificat ca protestul detinutilor de la Craiova nu va fi cenzurat si, indiferent de amploarea lui si modul de manifestare, conducerea PMS va respecta legea.


Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a implicat si el ieri in criza penitenciarelor din tara, cerând o informare din partea Administratiei Nationale a Penitenciarelor privind implicarea deputatului independent Nati Meir in instigarea detinutilor care au declansat protestele. Bogdan Olteanu a subliniat faptul ca, in cazul in care Nati Meir a incalcat vreo regula, parlamentul va lua masurile necesare, cea mai dura fiind interdictia de a participa la sedintele in plen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS