20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii incalca noul Cod Rutier

Politistii incalca noul Cod Rutier

Cotidianul Gazeta de Sud initiaza de astazi o campanie de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic, in urma aplicarii prevederilor noului Cod Rutier. Zilnic, redactorii GdS vor monitoriza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc in mod voit atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate vor fi publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si sanctiunile pe care le risca autorii. Redactorii GdS vor solicita apoi opinia politistilor de la Serviciul Circulatie despre neregulile suprinse in trafic. Scopul campaniei „Respecta Codul Rutier!“ este de constientizare a participantilor la trafic – conducatori auto si pietoni – sa respecte regulile esentiale de circulatie, a caror incalcare are sanse mari sa duca la producerea unor accidente grave. Craiovenii care pot furniza imagini video, filmate inclusiv cu telefoane mobile, sau fotografii ce scot in evidenta nereguli de circulatie pot trimite materialele la adresa [email protected]. Imaginile vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea tehnica a materialelor.


Campania GdS „Respecta Codul Rutier!“ a inceput cât se poate de rau pentru un echipaj al Politiei Rurale. In jurul orei 10.00, Loganul politistilor, cu numarul de inmatriculare B-51-EYS, circula pe Calea Bucuresti, dinspre Calea Severinului catre centru. La intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Calea Unirii, dupa cum reiese si din imagine, autoturismul a depasit pe partea stânga cele trei coloane de masini stationate la semafor, rulând pe linia de tramvai. Dupa ce semaforul a indicat culoarea verde, soferul nu a mers inainte, ci a virat dreapta pe Calea Unirii, taind fata celor trei coloane de autoturisme oprite la semafor. Manevra Loganului Politiei Rurale, adica depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului, conform noului Cod Rutier, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a ll-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.


Pâna la 1 decembrie, depasirea coloanei de masini la semafor era tot contraventie, insa se sanctiona cu amenda de la 1,5 la cinci milioane de lei. Conform conducerii Biroului Politiei Rutiere, normele rutiere au devenit mai dure, mergând pâna la suspendarea permisului pentru 30 de zile in cazul depasirii coloanei de masini la semafor, pentru ca, in aceste cazuri, exista un risc sporit de producere de accidente rutiere. „Pe lânga faptul ca aceste manevre sunt considerate contraventii, depasirea coloanelor de masini la semafor creste riscul producerii de evenimente rutiere soldate cu pagube materiale sau victime“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului politiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII