5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentii craioveni se bat pe tabere

Studentii craioveni se bat pe tabere

In timp ce studentii craioveni protesteaza pentru numarul mic de locuri in taberele finantate de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC), oferta de vacanta a Directiei Judetene pentru Tineret Dolj trece neobservata de tineri.


Studentii craioveni sunt nemultumiti de numarul mic de locuri din taberele de iarna alocat de MEdC prin Autoritatea Nationala pentru Tineret. Numarul de tabere de iarna repartizate reprezinta jumatate fata de cel din perioada verii si un sfert din numarul taberelor din iarna anului trecut. „Universitatii din Craiova i-au fost repartizate 66 de tabere de câte 200 de studenti. Am impartit taberele in functie de numarul de locuri la buget. De exemplu, Facultatea de Chimie a primit o singura tabara, Facultatea de Istorie, Filosofie si Geografie a primit trei tabere, iar Facultatea de Matematica a primit patru tabere. Cererea de locuri este mult mai mare, iar numarul de locuri in tabere pe care l-am primit in acest an este mult mai mic decât cel de anul trecut si vom stabili cu reprezentantii facultatilor ce forma de protest vom alege“, a spus Dana Pruna, presedintele Conventiilor Organizatiilor Studentesti din Craiova. De aceste bilete pot beneficia studentii integralisti, in functie de rezultatele obtinute si performantele in cercetare. Studentii orfani de ambii parinti si cei proveniti din casele de copii au prioritate.


Vacante de iarna pentru buzunarul studentilor si elevilor


Daca studentii se bat pe locurile in taberele primite de Universitate, foarte putini sunt cei care solicita locuri in taberele de iarna Directiei Judetene pentru Tineret. „Avem 2.648 de locuri in tabere din locatii deosebite din tara, dar nu avem solicitari. Solicitarile sunt mai putine decât anul trecut, iar numarul de locuri din tabere a crescut. Sunt locatii pe Valea Prahovei unde nu s-au ocupat toate locurile. Studentii si elevii pot alege oferta noastra pentru ca preturile pentru vacantele de Craciun sau Revelion sunt foarte mici“, a explicat Ionut Stroe, directorul Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) Dolj. O vacanta de Craciun de sase zile la Sinaia costa 225 RON, o vacanta de Revelion 180 RON, iar la Predeal oferta DJT Dolj cuprinde o vacante de Craciun de o saptamâna la 270 RON, iar pentru un sejur de Revelion de cinci zile elevii si studentii craioveni trebuie sa scoata din buzunar 140 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU