8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal100 de detinuti din Turnu Severin, in greva foamei

100 de detinuti din Turnu Severin, in greva foamei

100 de detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Drobeta Turnu Severin au intrat de trei zile in greva foamei. Protestele detinutilor au inceput vineri, la aflarea zvonurilor despre un eventual decret de diminuare a pedepselor.


Acestia s-au blocat pe interior in celule. Folosindu-se de telefoane, mai multi puscariasi si-au sunat familia si au luat legatura cu jurnalistii.


„Domnule, suntem inchisi aici in conditii mizere, umbla sobolanii prin celule, iar noi dormim si doi-trei in pat. Cred ca sunt in greva foamei aproximativ 100 de persoane inchise in Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Drobeta. Nu vom inceta greva si protestele pâna ce nu se vor lua masurile ce se impun. Vrem sa avem conditii exact cum au detinutii din Uniunea Europeana“, a declarat un detinut. De trei nopti si zile pe strada Carol Davilla din cartierul Alunis din Severin se aud tipetele detinutilor care protesteaza.


„Nu mai vrem sa traim ca animalele“


Conducerea penitenciarului, presata de evenimente si de atmosfera creata la alte inchisori din tara, a incercat sa lamureasca situatia celor 100 de detinuti aflati in greva foamei. „Au aflat despre un decret, au vazut si la televizor ce se intâmpla si au intrat si ei in greva. Situatia este sub control. Noi am suplimentat paza cu câte doua ture de gardieni“, a declarat Gheorghe Savescu, purtator de cuvânt.


In fata penitenciarului au venit si rude ale celor inchisi pentru a afla ce se intâmpla.


„Pe mine m-a sunat sotul din penitenciar si a spus ca este prapad. Ii bat gardienii, nu mai au dreptul sa iasa la vizita si sunt inchisi prea multi intr-o camera. Sotul meu doarme cu alt detinut in pat“, a declarat Mirela Matei.


Printre gratiile celulelor, detinutii si-au exprimat dorinta de a avea o intâlnire cu presa, insa conducerea unitatii a declarat ca nimeni nu doreste sa discute cu jurnalistii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS