22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a spânzurat din dragoste pentru amant

S-a spânzurat din dragoste pentru amant

O femeie din comuna doljeana Bratovoiesti, mama a doua fetite gemene de 11 ani, si-a pus capat zilelor miercuri seara, spânzurându-se chiar la domiciliul amantului, dupa ce acesta i-a spus ca o paraseste.


Agitatie mare ieri pe ulitele comunei Bratovoiesti. Toti satenii vorbeau despre faptul ca o femeie se spânzurase din dragoste pentru amantul sau. Lelia Elena Manda, de 30 de ani, din Bratovoiesti, a fost gasita agatata in streang, miercuri seara, in jurul orei 19.00, de Florin Cizmaru, de 30 de ani, din aceeasi localitate, barbatul cu care aceasta traia in concubinaj. De relatia celor doi stia tot satul si chiar sotul femeii, dupa cum afirma Cizmaru. „De câteva ori am baut toti trei, eu, ea si barbatul ei, si chiar i-am zis sa o ia acasa ca vine tot timpul la mine, dar nu cred ca tinea de ea“, a declarat amantul Elenei. Barbatul mai povestea ca Elena a mai avut patru tentative de suicid, toate dupa ce el a incercat sa rupa relatia lor. „Eram impreuna cu ea de vreo trei ani si de câte ori voiam sa o termin incerca sa se spânzure, dar de fiecare data am reusit sa o salvez, sa-i tai streangul. Problema era ca ea cam bea si venea tot timpul peste mine acasa, chiar daca era casatorita si avea doi copii. De aia voiam sa nu mai stau cu ea, dar si ca umbla cu alti barbati“, a explicat Florin Cizmaru.


L-a pacalit spunând ca pleaca la o vecina


Miercuri seara, Cizmaru s-a trezit din nou la poarta cu Elena. Dupa ce au baut câte un paharel, a anuntat-o ca relatia lor nu mai poate continua, dupa care femeia a iesit din casa. „Mi-am dat seama imediat ca iar vrea sa se spânzure si m-am dus glont la patul. Am ajuns exact când se lasa in streangul facut din baticul pe care il purta si am tinut-o“, a mai spus Cizmaru. Dupa aceasta tentativa de suicid, barbatul a certat-o pe Elena si a incercat sa-i explice din nou ca nu mai pot fi impreuna. A crezut ca a facut-o sa inteleaga. Elena i-a spus ca pleaca la o prietena din sat si dusa a fost. A gasit-o mai târziu, atârnând in streang, in acelasi patul in care incercase sa-si puna capat zilelor de atâtea ori, de fiecare data cu baticul pe care il avea pe cap. Dupa ce a gasit-o, barbatul a anuntat postul de politie din comuna. Politistii care s-au deplasat la fata locului au stabilit ca trupul Elenei nu prezenta urme de violenta, iar cauza probabila a mortii este spânzurarea. Corpul neinsufletit a fost transportat la morga Spitalului Clinic „Filantropia“ din Craiova pentru efectuarea necropsiei.


Copiii, dincolo de telenovela


Dincolo de telenovela consumata intre Elena Manda su Florin Cizmaru, care s-a sfârsit tragic, cu decesul femeii, ramâne certitudinea ca fetitele gemene au ramas fara mama. Satenii spuneau ieri ca din toata aceasta poveste cel mai mult au de suferit cei doi copii. „Chiar daca le avea ea cu bautul si altele, era o femeie muncitoare. Este pacat de sotul sau, care este un om harnic, si de cei doi copii pe care i-a lasat in urma“, a mentionat Minel Buzescu. Sotul Elenei Manda nu a putut fi contactat ieri, fiind plecat la Craiova pentru a face demersurile ridicarii corpului neinsufletit al Elenei de la morga.


Autoritatile locale au mentionat ca vor astepta ca femeia sa fie inmormântata crestineste, dupa care vor incerca sa stabileasca daca fetitele au toate conditiile pentru a fi crescute de tata. „O sa luam legatura cu cei de la Protectia Copilului si impreuna cu ei vom stabili ce e de facut cu cei doi copii. Asteptam sa treaca inmormântarea si dupa aceea vom face demersurile necesare“, a declarat Marin Florea, primarul din Bratovoiesti.


Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj au mentionat ca, daca in urma anchetei sociale se va stabili ca fetitele nu au toate conditiile pentru a creste alaturi de tatal lor, va fi propusa masura plasamentului de urgenta. „Primul pas trebuie facut de autoritatile locale. Daca primarul va intocmi un plan de servicii pentru cei doi copii, noi vom declansa o ancheta sociala. In functie de rezulate ne vom prezenta in instanta, care va dispune masura potrivita“, a mentionat Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice in cadrul DGASPC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS