3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRapitoarea bebelusului, eliberata de judecatori

Rapitoarea bebelusului, eliberata de judecatori

Laura Iulia Sandu nu are voie sa paraseasca orasul si nici sa se apropie de vreun spital, decât in caz de necesitate medicala.


Magistratii de la Judecatoria Craiova au decis ieri ca Laura Iulia Sandu, de 24 de ani, tânara care a rapit un bebelus din maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova, poate fi judecata in stare de libertate.


Redat mamei, bebelusul rapit a decedat


Iulia Sandu a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova sub invinuirea de lipsire de libertate in mod ilegal, fiind acuzata ca, pe 27 septembrie, a patruns in maternitatea spitalului craiovean de unde l-a rapit pe Ionel Golariu, bebelusul unei familii din comuna doljeana Motatei. Dupa mediatizarea cazului, rapitoarea s-a speriat si, in noaptea de 3 spre 4 octombrie, l-a lasat pe bebelus la intrarea in Spitalul CFR din Craiova, apoi a sunat la 112. A sperat sa nu fie identificata, insa n-a avut noroc. Pe 5 octombrie a fost retinuta, iar a doua zi a fost arestata preventiv in baza unui mandat emis de Judecatoria Craiova.


Redat familiei, copilul Ionel Golariu a decedat pe 27 noiembrie, in urma unei asfixii mecanice prin obturarea cailor respiratorii cu continut gastric. Micutul a murit in bratele mamei, inecat cu propria voma.


Marturii in favoarea rapitoarei


La termenul de ieri al procesului, instanta a luat in discutie cererea inculpatei de a fi pusa in libertate. In sprijinul Iuliei Sandu au depus marturie inclusiv Marinela Urita si Ion Golariu, parintii bebelusului rapit, care au sustinut in fata judecatorilor ca „trebuie sa i se dea drumul“ inculpatei.


„Deliberând asupra cererii, instanta a decis punerea de indata in libertate a inculpatei“, a declarat magistrat Anisoara Ghealdir, purtator de cuvânt al Judecatoriei Craiova. Laura Iulia Sandu a fost eliberata sub control judiciar, judecatorii impunându-i anumite obligatii, si anume: sa nu paraseasca tara si nici municipiul Craiova, sa anunte de indata instantei orice schimbare de domiciliu, sa nu mearga in apropierea institutiilor sanitare Spitalul de Urgenta Craiova si Spitalul Municipal „Filantropia“ decât in caz de necesitate medicala, respectiv sa se prezinte in fata instantei ori de câte ori este chemata.


Revocarea eliberarii


In cazul in care inculpata va incalca vreuna dintre conditiile care
i-au fost impuse, legea permite instantei sa revoce masura eliberarii sub control judiciar, caz in care inculpata s-ar intoarce in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII