10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDans si muzica in lumea tacerii

Dans si muzica in lumea tacerii

In fata discotecii Gin-Gin era ieri-seara multa lume. Cu toate ca toti zâmbeau, nimeni nu scotea un cuvânt, dar mâinile lor se miscau neincetat, facând semne numai de ei stiute. Venisera cu totii sa vada un spectacol de dans, muzica si pantomima prezentat de tineri care vor sa arate lumii ca „nu sunt deficienti, ci eficienti“.


Tinerii de la Centrul Scolar pentru Elevi cu Deficiente Auditive au demonstrat ca muzica patrunde chiar si in lumea lor. Acestia au dansat si au interpretat prin semne versurile cântecelor, au prezentat momente de pantomima prin care au aratat ca, desi nu aud si nu vorbesc, stiu ce se intâmpla in jurul lor. Simtind muzica prin vibratiile boxelor asezate jos, elevii care au participat la concursul de Miss si Mister au dansat, unii dintre ei miscându-se pe ritm ca si când ar fi auzit muzica. Cei prezenti in sala, copii, parinti si chiar bunici care traiesc cufundati in lumea tacerii, i-au imitat pe dansatori si au incercat sa simta si ei muzica. Aplaudau, zâmbeau si isi miscau frenetic mâinile comunicând intre ei.


„Nu deficient, ci eficient“


In timp ce surzii incearca sa se integreze in societate, te trezeai brusc in situatia lor si doreai sa ii intelegi. „Acesti copii au demonstrat ca sunt oameni intregi care pot sa ofere semenilor momente de bucurie si de implinire. Aceasta este dorinta surzilor si au simtit acest lucru din plin, au simtit ca sunt eficienti, asa cum este si deviza noastra «Nu deficient, ci eficient». Persoanelor cu deficiente auditive le este din ce in ce mai usor sa se integreze, iar societatea incepe sa ii cheme“, a spus Ana Maria Oancea, directoarea centrului. De la concursurile de frumusete si stilistii nonconformisti care iti distrug parul, la defilarile de moda sau la celebrul cuplu Irinel si Monica, nimic nu a scapat de ochiul critic al celor care vad lumea fara sa o auda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS