5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi conditii la semnarea contractelor cu CAS

Noi conditii la semnarea contractelor cu CAS

Furnizorii de servicii medicale (spitale, policlinici, cabinete medicale si stomatologice etc.) nu vor mai putea sa incheie contracte pentru finantare cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj daca nu vor avea contract pentru ridicarea deseurilor medicale cu o firma specializata.


Potrivit Ordinului comun nr. 1453/528/2006 al Ministerului Sanatatii Publice si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor fi infiintate comisii de evaluare care vor putea emite decizii provizorii de evaluare pe baza documentelor depuse de furnizori o data cu cererea de evaluare, acestia având posibilitatea sa intre in relatii contractuale cu CAS doar dupa obtinerea deciziei provizorii. Conducerea CAS Dolj a precizat ca printre documentele necesare in vederea evaluarii se numara o serie de acte care erau necesare si pâna acum, cum ar fi actul de infiintare sau certificatul de inregistrare in registrul unic al cabinetelor, codul fiscal, autorizatia sanitara de functionare, dovada asigurarii de raspundere civila in domeniul medical, autorizatia de functionare sau amplasare emisa de CNCAN pentru sectiile de radiologie si imagistica, certificatul de inregistrare la registrul comertului si certificat de inregistrare in registrul unic. De anul viitor, la aceasta documentatie se va adauga si contractul pentru ridicarea deseurilor medicale, incheiat cu o firma autorizata.


„Cererile in vederea evaluarii trebuie depuse pâna la 8 decembrie. Furnizorii de servicii medicale vor primi evaluarea provizorie in baza documentatiei depuse, pâna la jumatatea lunii ianuarie“, a sustinut ec. Aura Gabriela Militaru, presedinte-director general al CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS