17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljITM Dolj s-a pus rau cu bugetul Craiovei

ITM Dolj s-a pus rau cu bugetul Craiovei

Conducerea Directiei de Taxe si Impozite acuza ITM ca furnizeaza cu intârziere date despre debitori. Replica inspectorului-sef Silviu Cotiga: „E un moft!“.


Conducerile Directiei de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Craiova si Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj au ajuns la cutite din cauza datoriilor pe care cetatenii le au catre bugetul local. De la inceputul anului, directia de taxe a facut popriri pe salariile craiovenilor si pe conturile firmelor in valoare totala de 9,7 miliarde de lei vechi in contul restantelor catre buget.


765 de restantieri la plata taxelor si impozitelor locale s-au trezit ca nu-si pot incasa integral salariile sau ca au conturile bancare blocate. Dintre acestia, 238 sunt persoane fizice, care au cumulat datorii de circa un miliard de lei vechi, si firme care au restante de 8,6 miliarde de lei vechi.


Cearta pe debitori


Cu toate acestea, directorul executiv adjunct al institutiei, Eugen Calinoiu, acuza ITM Dolj ca nu coopereaza eficient pentru depistarea locurilor de munca ale debitorilor, pentru a putea face popriri pe salarii. „ITM ne pune cu intârziere la dispozitie datele solicitate. Ei motiveaza ca au mult de lucru si ca nu au timp sa ne furnizeze datele, desi noi nu le-am solicitat volume mari de informatii“, a precizat Calinoiu. Mai mult, acesta subliniaza ca are si exemple ale modului defectuos in care conlucreaza cu ITM: „Adresa noastra catre ITM a fost inregistrata la ei cu nr. 49.927 pe 13 octombrie 2006. Raspunsul a ajuns pe 15 noiembrie, desi era datat pe 6 noiembrie. Cred ca au uitat sa-l mai trimita. Pe mine nu ma intereseaza când au inregistrat ei raspunsul, ci când ajunge la mine. Le-am trimis o solicitare pentru 78 de debitori si ei ne-au raspuns pentru 22 dintre ei“.


La rândul sau, inspectorul-sef al ITM Dolj, Silviu Cotiga, a spus ca nu intelege de ce Calinoiu este nemultumit de comunicarea cu institutia pe care o conduce.


„E un moft. Mai avem si alte treburi de facut. Doar n-o sa oprim toata activitatea institutiei sa le trimitem lor raspuns, ca asa vrea Calinoiu!“, a spus Cotiga. Eugen Calinoiu sustine ca ITM este obligat prin lege sa furnizeze informatiile cerute, conform contenciosului administrativ.


Directorul directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor din cadrul Prefecturii Dolj, Eugen Marinescu, spune in schimb ca obligatia termenului de 30 de zile este reglementata in special pentru sesizari si petitii. „Este vorba de cetatenii care solicita anumite informatii. Intre institutii, raspunsul trebuie sa vina cât mai repede posibil“, a precizat Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS