6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO familie fericita

O familie fericita

Este tânara, frumoasa, extrem de ambitioasa, realizata familial si profesional. Se numeste Anca Pricina si este directoarea Scolii nr. 39 „Nicolae Balcescu“ din Craiova.


Craioveanca get-beget, Anca Pricina este o persoana care te cucereste cu optimismul si buna dispozitie debordante. A fost crescuta in casa bunicilor, invatatori de profesie, care i-au mângâiat copilaria, contribuind, dupa cum marturiseste, la formarea ei ca om. Admirând cariera bunicilor, Anca Pricina a stiut de la vârsta copilariei ce profesie vrea sa aiba. „Am urmat Liceul Pedagogic, dupa absolvire primind repartitie la Scoala nr. 24 din Craiova. Apoi m-am inscris la Facultatea de Litere si Istorie, sectia Limba si Literatura franceza, din cadrul Universitatii din Craiova. Am parcurs toate gradele atât pentru invatator, cât si pentru profesor. Pe urma, m-am inscris la un master de consiliere scolara la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, din Bucuresti, pentru ca apoi sa optez pentru al doilea master, in domeniul managementului financiar-contabil, la Facultatea de Stiinte Economice din Craiova, si pentru alte numeroase cursuri de formare profesionala si burse de studiu in strainatate“, a povestit directoarea Scolii nr. 39 „Nicolae Balcescu“ din Craiova.


Director, profesor metodist si consilier educativ


In perioada 2003-2005, Anca Pricina a fost si inspector scolar de specialitate pe limba româna. A renuntat la aceasta functie pentru a-si dedica timpul proiectelor Scolii nr. 39, cadrelor didactice si celor aproximativ 800 de elevi. Daca, initial, postul de director adjunct al unitatii scolare care i s-a propus i s-a parut o provocare, a acceptat apoi o provocare si mai mare, dând concurs pentru functia de director al scolii. In prezent, pe lânga functia de director, le indeplineste si pe cele de profesor metodist si consilier educativ. Pentru ceea ce este astazi, Anca Pricina le este recunoscatoare in primul rând bunicilor, apoi tuturor celor care intr-un fel sau altul au ajutat-o, au incurajat-o si sprijinit-o de-a lungul anilor. Este trista insa ca tatal nu a apucat sa o vada inspector, apoi director de scoala. Mama a vazut-o, insa doar pentru o luna… „Tata a murit de noua ani si stiu ca si-ar fi dorit enorm sa traiasca, sa ma vada reusind pe plan profesional si familial… Traiesc cu speranta ca, de acolo de unde este, zâmbind, sa se uite la noi. Noi, oamenii, suntem atât de efemeri si, din pacate, nu profitam de fiecare clipa pe care Dumnezeu ne-o ofera… As fi vrut sa traiasca, sa se fi bucurat de nepotica lui, Bianca, pe care nu a apucat sa o vada decât o luna. Dar, sper ca acolo unde este, in ceruri, sa fie mândru de noi si de tot ceea ce facem“, a spus cu ochii in lacrimi Anca Pricina.


„Avem o fetita minunata“


La cei 39 de ani pe care ii are, Anca Pricina se considera un om implinit. Are o sot „extraordinar“, care o intelege si o sprijina, si o fetita superba, eleva in clasa a III-a. Ii place sa vorbeasca despre casnicia ei, considerând ca Dumnezeu a ajutat-o, aducându-i in cale barbatul perfect.


„Perioada prieteniei mele cu Doru, care dupa numai doi ani mi-a devenit sot, a fost cea mai frumoasa din viata. Imediat dupa terminarea facultatii ne-am casatorit. Din tot sufletul pot sa afirm ca suntem o familie reusita si fericita. Doru este cel care m-a sprijinit permanent, fara el nu as fi reusit sa ajung unde sunt astazi! Avem o fetita minunata, care a luat de la mine doar sclipirea din ochi si sprâncenele. Un copil cu o personalitate extrem de puternica, care in aceste zile este extrem de nelinistita, fiind in asteptarea lui Mos Nicolae. Modifica aproape zilnic scrisoarea adresata Mosului, adaugând pe lista noi si noi dorinte“, a povestit directoarea Scolii Generale „Nicolae Balcescu“. Singurele dorinte ale Ancai sunt „un moment de liniste ca sa ma pot bucura de spiritul sarbatorilor, putere de munca si, daca se poate, o excursie, indiferent unde“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII