12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorii conservatori tin de scaune

Directorii conservatori tin de scaune

Cu toate ca, la nivel central, conservatorii si-au retras reprezentantii din executiv, in judet directorii promovati de conservatori nu au nici cea mai mica intentie sa-si dea demisia.


Fotoliile ocupate in prezent de directorii doljeni sustinuti in functie de Partidul Conservator nu vor fi eliberate prea curând. Desi conservatorii au luat duminica decizia de a iesi de la guvernare, iar o mare parte din functiile detinute de acestia la nivel central au fost deja eliberate, in Dolj conservatorii sunt decisi sa nu-si retraga oamenii din functiile de conducere pe care le detin in cadrul unor institutii.


Constantin Dascalu, presedintele filialei judetene a PC, a precizat ca nu exista motiv pentru care directorii sustinuti de conservatori sa-si paraseasca posturile, atât timp cât acestea au fost ocupate prin concurs. „Directorii de directii nu sunt pusi pe criterii politice, au câstigat un concurs, asa ca nu au de ce sa-si dea demisia. Functiile politice sunt cele din cadrul guvernului. Avem destui directori insa mai bine nu-i numesc pentru ca se pot face presiuni asupra lor. Singura functie politica este a mea, insa nu se pune problema demisiei mele“, a precizat Constantin Dascalu, care ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj. Cu toate ca au trecut de partea opozitiei, Dascalu a precizat ca in cadrul CJ Dolj conservatorii vor colabora cu toate partidele politice. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca retragerea de la guvernare a conservatorilor este un prilej perfect pentru reprezentantii doljeni ai partidului sa demonstreze cât de fideli sunt formatiunii politice care i-a promovat. „Nu stiu câti directori au fost promovati de PC, pentru ca eu discut cu functionari publici, dar cred ca acum e momentul ca totii, conservatorii sa arate fidelitatea de care vorbea Constantin Dascalu“, a spus Giugea.


Ploua cu demisii la nivel guvernamental


In timp ce la nivel judetean viata politica si administrativa nu pare sa fie prea afectata de iesirea de la guvernare a conservatorilor, la nivel central demisiile din executiv ale conservatorilor curg. Conform NewsIn, ieri si-au depus demisiile din functiile pe care le detin in guvern sapte reprezentanti ai PC: vicepremierul Bogdan Pascu si ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, Ovidiu Catalin, secretar de stat in Ministerul Tehnologiei Informatiilor, Sorin Vicol, presedintele Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, Catalin Teodorescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Florian Gheorghe, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, si Constantin Lupescu, presedintele Agentiei de Transplant. Alti cinci secretari de stat si sapte presedinti si vicepresedinti de agentii din subordinea guvernului sunt asteptati sa-si prezinte demisiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS