11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLuxul din tren, la mâna calatorilor

Luxul din tren, la mâna calatorilor

Ziua Nationala le va aduce un tren rapid suplimentar celor care vor sa calatoreasca pe ruta Bucuresti – Craiova si retur. Dupa 1 decembrie, calatorii se vor putea plimba in vagoane de lux, doar daca sunt suficiente cereri pentru respectiva clasa.


Ca sa faca fata posibilului val de calatori prilejuit de sarbatorirea Zilei Nationale, CFR a adaugat mai multe vagoane unor trenuri rapid si intercity dinspre Bucuresti spre Moldova si Ardeal si a introdus trenurile rapid 797 dinspre Bucuresti spre Craiova si 798 dinspre Craiova spre Bucuresti, potrivit NewsIn. De asemenea, vor fi adaugate vagoane si mai multor accelerate, spre Satu Mare, Cluj, Galati si Târgu Jiu, precum si unor trenuri personal. Totodata, intre 1 si 3 decembrie vor fi scoase din circulatie o serie de trenuri accelerat si personal. Potrivit CFR, programul de lucru al Agentiilor de Voiaj din Bucuresti si din tara in ziua de 1 Decembrie va fi acelasi. Cel care se va schimba va fi mersul trenurilor, noile modificari urmând sa intre in vigoare in noaptea de 9 spre 10 decembrie, potrivit directorului Regionalei de Transport Feroviar Craiova (RTFC), Cosmin Radulescu.


Mai bine deloc decât goale


Ziua Nationala va aduce pe sinele patriei si primele opt vagoane de lux de la clasa business. Primii beneficiari nu vor fi insa calatorii, ci demnitarii care vor participa la festivitatile de la Alba Iulia. Vagoanele sunt prevazute cu fotolii confortabile, acces la internet si ecrane pe care calatorii vor putea urmari emisiuni TV si filme. Acestea vor fi atasate trenurilor care circula din Bucuresti catre Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Suceava, Iasi si Constanta, pe traseul carora se va interpune si Craiova.


Potrivit directorului Cosmin Radulescu, vagoanele business vor putea pleca din Craiova doar daca exista suficiente cereri din partea calatorilor. „Vagoanele vor fi puse in exploatare la solicitarea publicului calator. Cererile se vor putea face la ghiseul din gara sau la agentiile CFR. Daca nu sunt suficiente cereri, nu vom putea baga vagonul sa circule gol“, a spus Radulescu. Acesta a declarat ca nu stie exact de când vor putea fi puse in circulatie noile vagoane. „Daca vine cineva mâine si face o astfel de cerere, o sa-i spun ca vagoanele business nu circula“, a precizat directorul RTFC, care a adaugat ca nici un vagon de lux nu va poposi in triajul din Craiova. Misterul pluteste si in privinta pretului biletelor. Directorul Radulescu a spus ca valoarea unui tichet va fi stabilita in perioada urmatoare, dar a precizat ca pretul va fi compus din valoarea tichetului, la care se vor adauga suplimentul de viteza si cel de clasa. Potrivit oficialilor citati de Hotnews, insa, pretul unei calatorii Bucuresti – Cluj Napoca, de exemplu, va fi de 140,1 RON pentru categoria Exclusiv, unde calatorii vor beneficia de fotolii din piele, sandwich-uri, apa minerala si cafea. Potrivit aceleiasi surse, categoria Standard este mai ieftina cu 20 RON, dar si fotoliile sunt imbractae doar in plus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS