5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiceenii au cinstit Unirea

Liceenii au cinstit Unirea

Unul dintre liceele de marca ale Craiovei a sarbatorit Unirea prin cântece, dansuri, filme documentare si o expozitie.


Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ a sarbatorit ieri Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Programul manifestarilor a debutat cu un cuvânt de deschidere rostit de profesorul George Calafeteanu, in care acesta a facut trimiteri la importantul eveniment istoric petrecut acum 88 de ani. In sala de festivitati a colegiului, sute de elevi au urmarit apoi filmul documentar „Marea Unire“, precum si montajul literar-muzical intitulat simbolic „Ne cheama Ardealul sa trecem Carpatii, ne cheama strabunii, ne cheama azi fratii“. Programul a continuat cu o expozitie de simboluri românesti realizata de elevii si profesorii colegiului, precum si cu un concurs de matematica pe echipe, care, printr-un inspirat joc de cuvinte – „Unde-i 1 nu-i putere, unde-s 2,3… puterea creste!“ – a reusit sa stabileasca o legatura intre aceasta stiinta exacta si Ziua Marii Uniri.


„Era nevoie in liceul nostru de o astfel de manifestare, care sa ne aduca aminte de istorie, de destinul acestui popor. Chiar daca pentru unii tineri asemenea evenimente ar parea plictisitoare, pentru noi a fost o reala placere sa ascultam o lectie de istorie pe care orice român este obligat sa o cunoasca“, a spus Diana Corlateanu, eleva in clasa a X-a la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“.


„Tinerii stiu sa fie români“


Desi astfel de manifestari patriotice nu mai fusesera prezentate de câtiva ani in cadrul acestei institutii, evenimentul de ieri a fost apreciat cum se cuvine de elevi, spre marea si placuta surpriza a profesorilor-organizatori.


„Ne-a fost putin teama de cum va fi primit spectacolul de catre tineri. Mare a fost uimirea nostra sa-i vedem cum au umplut sala pâna la refuz si au ascultat atenti tot spectacolul, ba chiar au cântat cot la cot cu artistii de pe scena frumoasele cântece „Noi suntem români“, „Treceti, batalioane române, Carpatii!“ sau „Hai sa-ntindem hora mare“. Au analizat cu atentie simbolurile românesti din cadrul expozitiei si s-au implicat cu seriozitate si spirit de echipa in concursul de matematica. Pentru noi, cadrele didactice, aceasta manifestare a fost de bun augur: tinerii stiu sa fie români!“, a declarat directoarea adjuncta a Colegiului Economic, prof. Angela Soare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS