20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVila Jianu, transformata in Centru de Cooperare Europeana

Vila Jianu, transformata in Centru de Cooperare Europeana

Vila Jianu, aflata de câtiva ani buni in patrimoniul consiliului judetean, va intra intr-un proces amplu de modernizare in urmatorii ani. Pentru a putea face acest lucru in mod legal, autoritatile judetene au decis sa schimbe destinatia cladirii in Centru de Cooperare Europeana.


In raportul de justificare pentru transformarea vilei Jianu, situata in imediata apropiere a parcului Mihail Bravu, in Centru de Cooperare Europeana, se arata ca delegatiile oficiale cazate in aceasta unitate de-a lungul timpului s-au declarat nemultumite de conditiile oferite. Chiar conducerea CJ Dolj recunoaste faptul ca unitatea a constituit in ultimii ani o gaura la bugetul judetului pentru ca, desi foarte putini turisti au calcat pragul vilei, salariile personalului angajat a trebuit sa fie platite lunar. Conform presedintelui CJ Dolj Ion Prioteasa, ineficienta unitatii de turism a fost data mai ales de faptul ca administratia judetului nu a putut contribui la modernizarea spatiilor de cazare, acest lucru putându-se realiza doar din veniturile proprii ale unitatii, venituri care au fost aproape nule in ultimii ani. „De 35 de ani nu s-a putut face nici un fel de reparatie pentru ca legea prevede ca la un obiectiv de acest gen la care principalul obiect de activitate este turismul nu se pot face investitii decât din propriile beneficii. Aceasta cladire are sase camere de hotel si nu face decât sa tina o multime de personal pe lânga ea. M-am gândit ca, de-a lungul anilor, am putea face un centru modern acolo, care sa gazduiasca intâlniri si oaspeti de seama“, a precizat Prioteasa.


Vila ar putea avea un apartament prezidential


Investitiile de care ar avea nevoie cladirea pentru a deveni centrul visat de consiliul judetean nu au fost cuantificate de conducerea judetului. Reprezentantii CJ spun ca in câtiva ani centrul ar trebui sa devina un loc de intâlnire pentru primari, pentru delegatii straine si ar putea adaposti chiar si un apartament prezidential pentru personalitatile care vor ajunge in Craiova.


„Trebuie sa facem o reparatie capitala a acestei vile, sa facem sali de sedinte si conferinte, care vor fi ulterior folosite de noi, dar si inchiriate diverselor institutii. Unele din actualele camere vor deveni birouri si, poate peste câtiva ani, vom avea si un apartament in care vom putea gazdui personalitatile de prim rang care vor veni la noi in judet. Intâi vom face o expertiza a cladirii si apoi vom face un studiu de fezabilitate si vom vedea de câti bani avem nevoie pentru reabilitarea cladirii“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS