8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLicentiatii, neinteresanti pentru angajatori

Licentiatii, neinteresanti pentru angajatori

Anual, universitatile din România „scolesc“ zeci de mii de tineri, care viseaza la un loc de munca. Adesea, diploma unei institutii de invatamânt nu ofera insa cheia catre o cariera de succes.


Marturie sta oferta locurilor de munca pusa la dispozitia celor interesati de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. „Oferta se actualizeaza saptamânal. In general, numarul de locuri de munca vacante pentru persoanele absolvente de studii superioare este foarte mic“, a declarat Laura Nicolaescu, purtatorul de cuvânt al AJOFM Dolj.


Potrivit ofertei locurilor de munca, actualizata pe 22 noiembrie, numarul de locuri vacante pentru persoanele licentiate se ridica la sase (doua de arhitect, trei de inginer in diverse domenii si unul de medic stomatolog).


Licentiatii primesc slujbe cu portia


Potrivit reprezentantilor AJOFM Dolj, aceasta nu este o situatie unica. „Nu avem o statistica a numarului locurilor vacante puse la dispozitia doljenilor de la inceputul acestui an. In general sunt insa foarte putine. La noi, majoritatea firmelor sunt mici si au nevoie de una-doua persoane cu studii superioare, restul fiind angajati cu diverse calificari“, a declarat Daniela Neagoe, directorul adjunct al AJOFM Dolj.


Faptul ca la dispozitia craiovenilor licentiati sunt puse foarte putine locuri de munca este confirmat si de Bursa locurilor de munca pentru ramurile deficitare in forta de munca, organizata in urma cu o saptamâna de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. Atunci, din cele 850 de locuri de munca scoase la concurs, doar sase au fost pentru absolventi de studii superioare (inginer cadastru, consilier juridic, arhitect).


Posturi de munca la secret


Unul dintre motivele pentru care oferta locurilor de munca a AJOFM Dolj pentru licentiati este atât de mica este si acela ca sunt cazuri in care agentii economici nu informeaza agentia cu privire la locurile de munca vacante. „Probabil ca o parte din angajatorii care au locuri vacante nu le anunta la noi. Conform legii, acestia sunt obligati sa le anunte mai intâi la noi, insa nu o fac mereu“, a adaugat Daniela Neagoe. Unii agenti economici isi anunta locurile vacante mai intâi in ziare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS