13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Vulcan - manifestari in strada de 1 Decembrie

La Vulcan – manifestari in strada de 1 Decembrie

Ziua Nationala a României va fi sarbatorita de autoritatile municipiului Vulcan cu muzica, o masa de sarbatoare si multe steaguri tricolore. La festivitati sunt invitati toti cei care locuiesc in zona de vest a Vaii Jiului, edilii hotarând ca Parcul „Teodora Lucaciu“ este locul ideal pentru a se aduna si a vorbi despre 1 Decembrie. „Vrem sa organizam o sarbatoare in strada, sa depunem coroane de flori la Monumentul Eroilor si oamenii sa fie invitati la o masa cu mâncare traditionala din aceasta parte a tarii“, a spus Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan.


In plus, autoritatile locale din Vulcan s-au deplasat, tot pentru a cinsti ziua de 1 Decembrie, in Ungaria, unde au depus coroane de flori intr-un cimitir in care sunt ingropati soldati români cazuti in cel de-al doilea razboi mondial. La aceasta manifestare au participat 56 de consilieri, cadre didactice si copii din Vulcan, ideea fiind aceea de a marca evenimentul national peste granitele tarii, intr-o zona din Ungaria cu care autoritatile din Valea Jiului au colaborat si au o strânsa legatura, cele doua regiuni fiind infratite.


Drapele la Uricani


Ziua Nationala a României nu va fi sarbatorita cu prea mult fast in vestul Vaii Jiului, la Uricani, autoritatile locale fiind de parere ca abia anul viitor vor putea sa organizeze un eveniment mai amplu, in colaborare cu cei din Vulcan. Anul acesta, a spus primarul Danut Buhaescu, va avea loc o festivitate restrânsa, la Casa de Cultura a orasului, iar institutiile publice locale vor arbora drapelul national. „Nu am organizat nimic special la Uricani. Cel mai probabil vom avea o intâlnire in care sa amintim, prin câteva colocvii, importanta zilei, dar promitem ca anul viitor vom avea o manifestare ampla, in colaborare cu autoritatile locale din municipiul Vulcan“, a precizat Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.


Alba Iulia – capitala la 1 Decembrie


Din celelalte orase ale Vaii Jiului, cei care doresc pot pleca pe 1 Decembrie la Alba Iulia, locul in care sunt asteptati si in acest an mii de români din intreaga tara. Aproape toate formatiunile politice din coalitie sau din opozitie au organizat astfel de deplasari, iar de Ziua României numerosi locuitori din Valea Jiului vor pleca in judetul Alba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS