11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOpt tineri angajati la Bursa locurilor de munca

Opt tineri angajati la Bursa locurilor de munca

Câtiva tineri care au parasit de curând un centru de plasament au reusit sa-si gaseasca un post dupa ce ieri au participat la Bursa locurilor de munca.


Din cele aproape doua sute de persoane care au participat la bursa, in urma interviurilor sustinute au fost incadrati pe loc opt absolventi. Alte 140 de persoane au fost programate la un interviu care va avea loc ulterior. Potrivit lui Ion Târlea, directorul AJOFM Gorj, oferta de locuri de munca a fost variata, persoanele participante având de ales intre cele 218 locuri de munca, in meserii variate. „Au fost puse la dispozitie meserii cum sunt cele de agent asigurari, agent de paza, asistent farmacie, asistent medical, barman, brutar, bucatar, camerista, coafeza, conducator auto, confectioner, contabil, cosmetician, dulgher, electrician, fierar betonist, frezor, inspector asigurari, instalator, lacatus mecanic, lucrator gestionar, manichiurista. Probabil ca dintre persoanele care se vor prezenta la interviul programat ulterior multe vor fi angajate“, a mai spus Târlea.


Mai multe firme nu s-au prezentat


Directorul AJOFM Gorj, Ion Târlea, a declarat ca, dintre cele 38 de firme care si-au anuntat initial participarea la bursa si care ofereau 400 de locuri de munca, s-au prezentat doar 29 de agenti economici: „Locurile de munca oferite ieri, in cadrul bursei, au fost multe si din meserii variate. Au fost scoase la bursa si locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare, cum sunt cele de consilier economic, farmacist, inginer si director de vânzari“. Peste 193 de persoane au pasit pragul salii in care a fost organizata bursa, intre care si 33 de tineri care parasesc sistemul de protectie a copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS