7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReteta de malai a la Argetoaia

Reteta de malai a la Argetoaia

Una dintre batrânele satului, o pastratoare a traditiilor autohtone, tanti Lenuta (Elena Trusca – n.r.), ne-a oferit reteta de malai, asa cum este el preparat, de sute de ani, in comuna Argetoaia.


Punem ceaunul cu apa la fiert. Apa nu se lasa sa clocoteasca, ci doar sa se incalzeasca si incepem sa punem malai. Se face un pasat subtire, care se amesteca incontinuu cât e tinut la fiert. Se pune apoi intr-o postava, unde se amesteca bine cu mestecaul si se adauga faina si o mâna sau doua, dupa preferinta, de zahar. Trebuie sa avem grija ca daca malaiul nu este fiert bine se inmoaie. Se pune apoi pe un cârpator, se unge cu ulei, se intinde bine si se baga la cuptor pâna când deasupra face o crusta. Se serveste cu varza calita in oala de pamânt, cu ardei iute si un paharel sau o canuta de tuica fiarta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU