11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest pentru caldura

Protest pentru caldura

Mai mult de 100 de oameni din orasul Petrila, Valea Jiului, au protestat joi timp de mai multe ore pe strazile din oras, din cauza ca societatea locala de termoficare Termoprest nu a inceput furnizarea agentului termic si este foarte frig in locuinte. Oamenii sustin ca nu au absolut nici o restanta, iar unii chiar au platit in avans pentru energia termica si acuza conducerea societatii ca a deturnat banii primiti pentru aprovizionarea cu carbune pentru plata salariilor. „Am 22 de milioane de lei date in plus, am predat bonuri de carbune si caldura tot nu am“, a declarat Elena Vaida.


Irina Cristea, alta locatara, a spus ca a platit peste patru milioane de lei in avans, iar acum ingheata de frig in casa. Protestatarii sustin ca nu au nici o datorie fata de furnizorul de energie termica, SC Termoprest SA Petrila, insa firma nu si-a achitat facturile de electricitate si de apa. „Nu este vina noastra ca firma este condusa de un manager incompetent care nu stie sa gestioneze bunurile societatii. Noi am platit, dar inghetam de frig“, declarau protestatarii.


Termoprest Petrila a fost decuplata de la reteaua de electricitate pentru o datorie de 950 de milioane de lei si de la reteaua de apa potabila pentru alte 400 de milioane de lei datorie.


Primarul orasului, Ilie Paducel, le-a dat dreptate oamenilor si sustine ca de la bugetul local a achitat 700 de milioane de lei in contul datoriilor numai ca oamenii sa nu mai sufere de frig in case. Directorul Termoprest, Ionel Mogoi, pretinde ca nu s-a reusit furnizarea agentului termic in locuinte deoarece firma are datorii catre furnizorii de energie electrica si apa, dar a promis protestatarilor ca va incerca sa rezolve situatia cât mai urgent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS