14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExod de la vârful PNL

Exod de la vârful PNL

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, si-a anuntat ieri demisia din functia de vicepresedinte al PNL, potrivit NewsIn. Alti noua senatori, printre care Mircea Cinteza si Ionut Popescu, 13 deputati si patru primari din orase resedinta de judet au anuntat ca vor renunta la functiile de conducere din partid. Fostul vicepresedinte PNL a spus ca el si sustinatorii sai nu adera deocamdata la platforma lui Theodor Stolojan, ci doresc ca in interiorul PNL sa se rezolve problemele, prin stabilirea unui dialog concret cu programul lansat de gruparea fostului lider al PNL exclus luna trecuta din partid. Flutur a propus un parteneriat sustinatorilor platformei liberale initiate de Stolojan si Valeriu Stoica si le-a cerut membrilor organizatiilor PNL din teritoriu sa demareze discutii pe marginea platformei de reformare.


Unul dintre demisionari, senatorul Mircea Cinteza, a declarat ca demisia lui Gheorghe Flutur a survenit ca urmare a faptului ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu a inteles semnalele din interiorul partidului. „Vrem garantia ca va fi realizat ceea ce se promite la nivel de partid, ca liderii asculta semnalele noastre, ca urmam o cale conforma cu lumea europeana din care România va face parte“, a spus Cinteza.


Liberalii reactioneaza


Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, s-a declarat „extrem de mâhnit“ de gestul lui Gheorghe Flutur si a spus ca acesta ar trebui sa demisioneze si din functia de ministru, intrucât este o functie pe care a dobândit-o cu sprijinul PNL. La rândul sau, presedintele PNL Bucuresti , Ludovic Orban, sustinator al premierului Tariceanu, a declarat ca demisia lui Flutur „este un cutit infipt in spatele PNL din partea unui om care a intrat in partid in anul 2000 si s-a bucurat de sustinerea a mii de liberali ca sa ajunga senator“. In opinia acestuia, cele 27 de demisii de marca din conducerea PNL reprezinta „un joc politic bine pus la punct“, care face parte dintr-o strategie mai ampla. „Se numeste planul B in vocabularul liberalilor: daca nu s-a reusit desfiintarea Partidului Liberal de catre absorbtia Partidului Democrat, atunci urmeaza ruperea unei bucati cât mai mari din PNL pentru a fi directionata catre partidul prezidential construit de Traian Basescu“, a mai spus presedintele PNL Bucuresti.


Liderul deputatilor liberali din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a declarat ieri pentru un post de televiziune citat de NewsIn ca toti cei 26 de liberali care s-au alaturat demisiei lui Flutur nu sunt o reala pierdere pentru partid, ei reprezentând o minoritate „teleghidata din afara“. Antonescu a precizat ca problema excluderii lui Flutur s-ar putea discuta in biroul politic. „Ar putea fi o retragere a sprijinului politic pentru un ministru care deja lucreaza impotriva partidului care l-a propus acolo“, a explicat liderul liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII