12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii doljeni nu o mai fac legal cu Bodu

Elevii doljeni nu o mai fac legal cu Bodu

„Nu vrei sa platesti, te crezi smecher? Afla ca nu esti. Fiindca fiscul nu e fraier. E intotdeauna mai «bazat» ca tine“ sau „Suna nasol. Nu-ti convine. Te si oftici“ sunt mesaje de care vor fi feriti ochii si urechile elevilor doljeni. Ministerul Educatiei si Cercetarii a interzis distribuirea in licee a pliantelor pentru campania „S-o facem legal“.


Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a decis, la cererea unor organizatii nonguvernamentale, interzicerea distribuirii celor 700.000 de pliante tiparite pentru campania ANAF „S-o facem legal“. Desi sustine ideea lansarii unei campanii de informare pe tema obligatiilor catre stat, MEC considera ca limbajul folosit este vulgar, impropriu mediului de invatamânt, iar argumentele utilizate in aceste pliante sunt puerile si autoritariste. Campania „S-o facem legal“ nu a ajuns inca in cele trei licee doljene selectate pentru a primi vizita lui Sebastian Bodu, presedintele ANAF. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj a declarat ca, daca va primi o informare oficiala din partea MEC, va interzice distribuirea pliantelor. „In acest moment nu a inceput in cele trei licee din Dolj pe care le-am selectat campania «S-o facem legal». Deocamdata nu am primit nici o informare oficiala de la minister prin care sa fim anuntati sa interzicem distribuirea pliantelor, dar, daca ni se va solicita acest lucru, vom stopa actiunea“, a explicat Diana Busoi, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj.


Bodu, somat sa isi ceara scuze liceenilor


Elevii doljeni din cele trei licee unde se va desfasura campania nu vor mai putea citi mesaje ca „Nu vrei sa platesti, te crezi smecher? Afla ca nu esti. Fiindca fiscul nu e fraier. E intotdeauna mai «bazat» ca tine. Iti trimite pe cap niste baieti rai pe care nu prea poti sa-i iei peste picior. Te ingroapa in amenzi, iti iau contul din banca si masina tare. Iar daca tu continui sa faci pe smecherul, ii cheama si pe altii si mai rai care te salta“, „Când o sa te faci mare si o sa ai serviciul tau, afacerea ta, banul tau, o sa simti o mâna invizibila care iti usureaza buzunarul. E fiscul, frate, care aduna bani pentru buget prin taxe si impozite. Ce, tu n-ai facut cheta in curtea liceului, sa iesi la un suc?“ sau „Suna nasol. Nu-ti convine. Te si oftici. Frate, dar daca, fereasca Dumnezeu, te-mbolnavesti? Pai, daca dai la timp banul la fisc, nu mai platesti spitalul“.


MEC si grupul de ONG-uri ii cer lui Sebastian Bodu sa isi ceara scuze public fata de cei 700.000 de elevi carora le erau adresate pliantele si fata de parintii acestora. Protestatarii considera ca prin limbajul vulgar folosit, presedintele ANAF a insultat nivelul de cultura si inteligenta al multor elevi si i-a considerat pe toti „smecheri de cartier“.


Amenintari si limbaj de forta


ONG-urile considera ca „argumentele“ ANAF prezentate tinerilor sunt bazate pe amenintari si limbaj de forta, ceea ce denota un tip totalitar de intelegere a ratiunilor statului, nefiind nici o legatura intre „cheta“ pe care unii o fac in nume personal in curtea scolii „ca sa iasa la un suc“ si ideea colectarii de taxe si impozite pentru bugetul statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU