12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBebe Neacsu, sef ilegal la Regia de Apa Craiova

Bebe Neacsu, sef ilegal la Regia de Apa Craiova

Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Apa Craiova a fost condus ilegal aproape cinci luni, timp in care a adoptat peste 20 de decizii manageriale.


La Regia Autonoma de Apa Craiova, legea a fost incalcata flagrant timp de aproape cinci luni, intre 19 iunie 2006 si 1 noiembrie, când Consiliul de Administratie a fost condus de Ion Bebe Neacsu, inginer-sef de sectie la Doljchim si membru al CA pâna la data numirii sale in functia de presedinte al acestui organism. Potrivit Ordonantei nr. 15 din 1993, care modifica Legea nr. 15 din 1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome, „Activitatea curenta a regiei autonome este condusa de un director general sau un director numit de ministerul de resort. Directorul general sau, dupa caz, directorul este, totodata, presedintele Consiliului de Administratie al regiei autonome“. Prin Hotarârea nr. 18 a Consiliului de Administratie al Regiei de Apa, Ion Bebe Neacsu a fost numit presedinte interimar al Consiliului de Administratie, desi, cu numai câteva minute inainte, in aceeasi sedinta, prin Hotarârea nr. 17, luase act de numirea in functia de director general interimar al regiei a lui Liviu Mihai Ionita, care, potrivit legii, trebuia sa ocupe si fotoliul de presedinte al Consiliului de Administratie.


Functia de presedinte interimar al unui Consiliu de Administratie al unei regii nici macar nu exista, iar Ion Bebe Neacsu nici macar nu era salariat al Regiei Autonome de Apa. Cu toate acestea, el a prezidat Consiliul de Administratie de la Apa pâna la 1 noiembrie, când director general si presedinte al CA a fost validat Constantin Stamatoiu. Consilierul juridic al primarului Craiovei, Teodor Radu, spune ca este un caz nemaiintâlnit si ca oricare dintre deciziile adoptate de Consiliul de Administratie al regiei in perioada 19 iunie – 1 noiembrie este nula de drept in cazul in care va fi contestata in instanta. „Am aflat abia acum ca Regia de Apa a avut CA condus de alta persoana decât directorul general. Ne aflam in fata unei ilegalitati si, ce e mai periculos, hotarârile luate de CA in acea perioada pot fi atacate in instanta cu brio de eventualele entitati sau persoane care se considera lezate, vor fi considerate nule de drept. Cred ca juristii regiei ar trebui sa analizeze acest aspect si sa vina cu propuneri“, a spus consilierul primarului Antonie Solomon.


Actualul presedinte, bulversat


Prins in vâltoarea evenimentelor din ultima perioada si sub povara conducerii unei regii cu mari probleme, actualul director general si presedinte al Consiliului de Administratie de la Apa, Constantin Stamatoiu, a declarat ca va solicita un punct de vedere oficial fiecaruia dintre membrii Consiliului de Administratie si juristilor care au vizat de legalitate Hotarârea nr. 18. „Nu eram angajat al Regiei de Apa in acea vreme, dar cred ca trebuie sa ne luam masuri pentru eventualele efecte negative ale acestor decizii. Este firesc sa le cer o explicatie celor care au votat si avizat acea hotarâre, fiindca tot asa de normal e ca aceia care au gresit sa plateasca“, a afirmat Stamatoiu. Ion Bebe Neacsu nu a putut fi contactat.


Precizam ca din CA-ul Regiei de Apa mai fac parte: Ilie Murarita, asistent universitar la Stiinte Economice, Laurentiu Vieru, inginer principal la SDEE Electrica Oltenia (distributie de energie electrica – n.r.), Ion Gugu, profesor-maistru la „Traian Vuia“, Marin Privantu, director la SC Alfa si Omega Comexim (agentie de turism – n.r.), Sanda Filimon, inginer electrotehnic, plus un reprezentant al Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII