10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnexe ale Termoprest, bransate ilegal la curent

Anexe ale Termoprest, bransate ilegal la curent

In urma unui control efectuat la centralele termice din Petrila, mai multe anexe apartinând SC Termoprest au fost depistate ca erau bransate la energia electrica, fara a avea contract cu ENEL Electrica Banat. Acest fapt vine la numai o saptamâna dupa ce alta centrala termica din orasul Petrila a fost gasita racordata la sursa de alimentare cu energie electrica, tot in urma unei razii, si se pare ca situatia treneaza de câtiva ani.


Reprezentantii societatii care se ocupa cu distributia energiei electrice spun ca au facut un nou control la centralele de pe raza orasului, ocazie cu care au mai depistat o cladire bransata la curent electric, desi pentru respectiva locatie nu exista nici un contract. „Joi a fost facut un nou control la centrala aflata pe strada Privighetorilor, nr. 4 – o cladire ce apartine tot Termoprest. Acolo a fost gasit din nou un bransament ilegal la sursa de alimentare, motiv pentru care s-a intocmit un proces-verbal, pe care l-au semnat si reprezentantii societatii. Se pare ca bransamentul e ceva mai vechi si se va stabili prejudiciul ulterior“, au precizat reprezentantii SC ENEL Electrica Banat.


Acestia mai spun ca prejudiciul ce va fi calculat pentru furtul de energie electrica urmeaza sa fie stabilit la inceputul saptamânii viitoare, când comisia de expertiza se va intâlni la Petrosani cu reprezentantii SC Termoprest SA Petrila.


Directorul societatii de termoficare, Ionel Mogoi, recunoaste ca au fost depistati furând curent, dar declara ca deocamdata nu stie cine a facut bransamentul ilegal. „Facem ancheta interna si vom aplica sanctiunile prevazute in contractul de munca. Deocamdata insa, nu se pune problema sa dam pe cineva afara pentru comiterea acestei fapte“, a declarat Mogoi.


Societatea este deja la a doua abatere, dupa ce in urma cu câteva zile, tot dupa un control, reprezentantii ENEL au gasit in una dintre centralele termice montate doua becuri, inainte de contorul care masoara consumul. Prejudiciul in acest caz a fost stabilit, iar conducerea Termoprest a admis ca va plati suma rezultata in urma expertizei.


In tot acest timp, centralele termice din orasul Petrila nu functioneaza, iar populatia a iesit in strada din cauza frigului din apartamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS