24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei pe loc la Poiana Mare

Trei pe loc la Poiana Mare

16 persoane s-au inscris in judetul Dolj la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale care se va desfasura in perioada 17 – 19 noiembrie la Craiova. Cea mai mare concurenta este la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, unde in lupta pentru postul de manager se vor confrunta actualul manager interimar, dr. Dumitru Ivantu, fostul director al unitatii sanitare, ec. Viorel Oprescu, si Victoria Paliu, fostul director administrativ al Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova.


Surpriza cea mare o reprezinta insa Spitalul de Urgenta Craiova, unde functia de manager pe care si-o doreste dr. Cristina Calangiu – actualul manager interimar, este râvnita si de dr. Grigore Geamanu, un personaj mai putin cunoscut in judetul Dolj. Dr. Geamanu are 52 de ani si a lucrat ca medic ginecolog in Târgu Jiu.


Si la Spitalul Municipal din Calafat, directorul interimar al acestei unitati sanitare, dr. Stelian Voinea, va avea un contracandidat in persoana dr. Cicerone Radulescu, medic ginecolog din Calafat. Pentru celelalte posturi de manageri de la spitalele din Craiova, Leamna, Filiasi, Bailesti, Segarcea si Dabuleni s-au inscris câte un candidat pe loc, adica actualii manageri interimari.


Membrii comisiei


Presedintele comisiei de examinare pentru zona Olteniei sustine ca examenul va fi extrem de dur si ca lipsa concurentei nu ar trebui sa le creeze candidatilor impresia de siguranta. „Concursul va fi corect, iar organizarea lui impecabila, pentru ca oamenii care vor deveni manageri trebuie sa fie valorosi pentru a face fata exigentelor unui asemenea loc de munca. Este posibil ca unii dintre candidatii care se vor prezenta la concurs sa nu reuseasca sa promoveze chiar daca nu au contracandidati pentru posturile pentru care opteaza“, a declarat dr. Mircea-Ion Bourceanu, director general adjunct in cadrul Directiei Generale de Politici, Strategii si Managementul Calitatii in Sanatate din Ministerul Sanatatii Publice.


Pentru a se asigura obiectivitatea evaluarii prestatiilor candidatilor, toti membrii comisiei de examinare de la Craiova, inclusiv presedintele Mircea Bourceanu, au fost alesi din afara zonei Oltenia.


Pentru spaga, contactati ministrul


Intrebat ce va face in cazul in care va fi contactat de vreun candidat care va incerca sa-l mituiasca pentru a câstiga concursul, presedintele comisiei de examinare de la Craiova a spus ca va forma numarul de mobil al ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, si i-l va da pe solicitant la telefon ca sa „rezolve“ problema cu ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS