17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe iubesc ca in prima zi

Se iubesc ca in prima zi

Membrii formatiei Talisman au poposit pentru câteva ore, de sarbatoarea orasului, in Banie. L-am abordat pe familistul „cu acte“ al formatiei, Alin Oprea, casatorit de noua ani cu Larisa, femeia pe care a cunoscut-o, la unul dintre concertele sale. Sotii Oprea sunt parintii a doi copii superbi: Adrian si Melisa.


Alin Oprea este unul dintre fondatorii trupei Talisman, a carei muzica atrage un public numeros: de la copii si adolescenti pâna la vârstnici. Mesajul muzicii lor ii fascineaza pe toti, iubirea cucerind sufletele tuturor si aducându-le drept recunostinta ropote de aplauze de la români din toate colturile lumii. Pasiunea pentru muzica si-a descoperit-o inca din copilarie, iar parintii l-au incurajat sa-si dezvolte talentul. Era fascinat de vioara inca de la vârsta de cinci ani, iar Mos Craciun i-a indeplinit dorinta, aducându-i instrumentul dorit. Dezamagirea a fost insa mare atunci când Alin Oprea a descoperit ca vioara nu cânta singura, ci scoate sunete ciudate care l-au determinat repede sa arunce darul primit intr-un colt al casei. „A trecut o perioada, a venit vara, iar eu nu ma mai apropiasem de vioara, spre dezamagirea alor mei. Intr-o zi, prin fata casei noastre a trecut un tigan care striga ca aduna fiare vechi. Atunci mama l-a invitat la noi in casa ca sa ii dea tot ce nu era folositor prin gospodarie. Vazând in unul din colturile camerei vioara, imi amintesc si acum cu mare emotie ca barbatul a rugat-o pe mama sa ii permita sa cânte la vioara. Atunci mi-am dat seama ca este un obiect extraordinar, care poate scoate sunete de vis atunci când stii sa cânti, cum sa o incordezi, sa ii cunosti tainele corzilor. La scurt timp parintii, la rugamintile mele, m-au dat la un profesor de vioara“, a povestit Alin Oprea.


Semnatar al majoritatii compozitiilor grupului, Alin Oprea este un Scorpion de 35 de ani, nascut pe 20 noiembrie 1971, la Turda. A studiat pianul si vioara la Scoala de Muzica din Cluj si a cântat, de la 15 ani, in trupe rock din Cluj, cum ar fi „Alpha Rock“, „Sin“, „Compact“, dar si din Bucuresti, „Sfinx Experience“.


Doi copii frumosi, o sotie inteleapta


In ciuda succesului de care se bucura, Alin Oprea este un barbat extrem de modest si timid. Vorbeste cu mare drag despre familia lui, despre cei doi copilasi pe care ii adora si despre sotia care l-a schimbat ca om si l-a determinat sa renunte la burlacie pentru o viata linistita, de familist convins. A cunoscut-o pe Larisa la un concert pe care Talisman il sustinea la Buzau, orasul ei natal. La vremea respectiva, Larisa era studenta la Facultatea de Sport. „Sotia mea era in public la acel concert. Am zarit-o si mi-a placut enorm de ea, m-am indragostit la prima vedere. Sotia mea mi-a povestit ca asculta muzica Talisman, facuse rost de piesele noastre de inceput. Nu a dorit sa vina la concertul nostru, una din prietenele ei a luat-o cu ea fortat. Este o tipa foarte ordonata, sportul de performanta practicat de ea spunându-si cuvântul in formarea ei ca om. A jucat handbal si a facut judo de performanta, a fost campioana nationala la judo si este detinatoarea centurii maro“, a adaugat Alin Oprea.


Sotii Oprea sunt optimisti, fiecare incercare si greutate a vietii considerând-o „inevitabila“. Se iubesc la fel de mult ca in prima zi, isi adora cei doi copilasi, pe Melisa si Adrian, isi pregatesc de câte ori este posibil surprize unul altuia, investesc mult in viitorul copiilor, incurajându-i atât spre muzica, arta, cât si modelling. „Permanent imi impun sa las in urma tot ce a fost rau, ce mi-a incruntat sufletul, si sa pastrez doar ce a fost bun si frumos in viata mea. Imi impun sa imi sterg din memorie amintirile urâte si merg de fiecare data cu optimism spre o noua etapa. Fiecare aniversare pentru noi este speciala atunci când suntem impreuna, când avem alaturi copiii si ii vedem fericiti“, a adaugat Alin.


Inainte de concertul pe care Talisman l-a oferit publicului craiovean de zilele orasului, trupa a sustinut concerte si megaconcerte atât in tara, cât si in strainatate. Este printre putinele formatii românesti care au incântat publicul pe scenele de la Hollywood, Las Vegas, New York.


Trupa Talisman – zece ani


Pe 16 decembrie 1996, la Festivalul „Om bun“ s-au pus bazele formatiei Talisman. La numai trei luni de la lansarea maxi-single-ului „Atât de singur“, s-a inregistrat un record de vânzari de peste 150.000 de exemplare de casete audio, motiv pentru care grupul Talisman a fost rasplatit de producator cu „Discul de platina“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS