12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCronos a picat, parcare libera!

Cronos a picat, parcare libera!

Administratorul parcarilor cu plata din Craiova a primit ieri comunicarea oficiala a rezilierii contractului cu primaria. De astazi, taxa Cronos Impex va disparea.


Craiovenii au de astazi motiv sa nu mai plateasca taxa de parcare firmei SC Cronos Impex SRL, dupa ce ieri primaria i-a comunicat fostului sau asociat ca a fost reziliat contractul pentru amenajarea si exploatarea parcarilor prin Hotarârea nr. 419 a Consiliului Local Municipal, avizata de legalitate de Prefectura Dolj prin referatul nr. 14.450 din 2006. Potrivit legii, de la data comunicarii, decizia municipalitatii produce efecte juridice. Mentionam ca pe 31 octombrie 2006 consilierii din Banie au votat desfiintarea contractului de asociere incheiat in 2001 intre Primaria Craiova si SC Cronos Impex SRL, din cauza ca firma condusa de Mohamed Al Orfahli nu a respectat mai multe clauze contractuale. Primarul Antonie Solomon este convins ca acesta este sfârsitul aventurii Cronos in Craiova: „Hotarârea consiliului local este pusa in aplicare fara discutie. Orfahli sa ne dea in judecata cât vrea el, de acum inainte, fiindca nu o sa mai câstige. Craiovenii nu trebuie sa-i mai plateasca nici un leu, pentru ca acum este domeniul public si Mohamed n-are ce mai cauta pe acolo. Primaria o sa faca public in continuare acest lucru, o sa afisam comunicarea peste tot, daca e nevoie, si o sa veghem cu Politia Comunitara la respectarea hotarârii“. Directorul Politiei Comunitare, Constantin Petrescu, a spus ca exista mai multe acte normative, cu caracter general, dar si local, care le permit politistilor sa amendeze o eventuala prestatie a angajatilor Cronos pe domeniul public. „Rezervarea de spatii din domeniul public in scop comercial, fara autorizatie, se sanctioneaza cu amenda de pâna la 15 milioane de lei vechi pentru persoane juridice, iar un salariat care incaseaza bani pentru parcare comite, de asemenea, un act de comert ilicit si este sanctionabil ca atare, cu amenda de pâna la zece milioane de lei“, a spus Petrescu.


Taxa de parcare in bugetul local


Primarul Craiovei sustine ca nu va mai fi de acord, pe mandatul sau, cu nici o asociere pentru exploatarea locurilor de parcare si ca, pentru a evita astfel de parteneriate, din care nu câstiga decât asociatul, in detrimentul craiovenilor si al municipalitatii, va propune instituirea unei taxe de parcare pe care contribuabilul proprietar de autovehicul s-o achite catre bugetul local. „O suma de 100.000 de lei vechi pe an, de pilda, nu cred ca ar deranja nici un sofer din Craiova. Banii ar fi folositi la intretinerea si amenajarea parcarilor, iar proprietarii de autovehicule, singurii carora li s-ar percepe o astfel de taxa, vor putea sa parcheze unde vor ei in Craiova“, a mai afirmat primarul Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII