11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandor cu dosar de furt

Comandor cu dosar de furt

Craioveanul Adrian Trandafir, capitan-comandor de aviatie, este cercetat pentru furt calificat, dupa ce i-a „usurat“ pe angajatii RAT Control de dispozitivele cu care blocau rotile masinilor.


Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a dispus inceperea urmaririi penale pentru savârsirea infractiunii de furt calificat fata de capitanul-comandor Adrian Trandafir, din localitate, cercetat pentru savârsirea infractiunii de furt calificat. Trandafir este acuzat ca si-a insusit dispozitivele de blocare a rotilor din masina angajatilor RAT Control Craiova, suparat ca acestia ii blocasera si lui roata de la autoturismul personal.


Suparat de blocare


In dimineata zilei de 4 august, capitanul-comandor a parcat Dacia personala pe Calea Bucuresti, in apropierea intersectiei cu strada Nicolae Balcescu. Considerând ca este vorba de o oprire neregulamentara, salariatii RAT Control i-au montat pe roata stânga fata a masinii un dispozitiv de blocare, apoi i-au inmânat lui Trandafir o asa-zisa „Dispozitie de blocare“, mai precis un petic de hârtie nestampilat pe care scria ca a fost intocmit de „imputernicitul primarului DJ-62-ADI“.


Suparat ca pentru deblocare i se cere suma de 750.000 de lei – sau 375.000 de lei pe loc – Adrian Trandafir s-a dus la masina angajatilor RAT Control si le-a luat cheia din contact, pe care le-a restituit-o pâna la urma, dupa minute intregi de parlamentari, la solicitarea politistilor comunitari sositi si ei la fata locului. Nu acelasi lucru s-a intâmplat cu un dispozitiv de blocare pe care Trandafir l-a luat din portbagajul masinii RAT Control, chiar sub privirile celor care se ocupa cu blocarea rotilor, si l-a pus in portbagajul masinii personale.


Plângere penala impotriva aviatorului


Angajatii RAT Control au plecat, dar s-au intors dupa câteva minute, exact dupa ce aviatorul taiase cu o pânza de bomfaier „gheara“ ce ii bloca roata stânga fata. Au incercat sa-i monteze o alta „gheara“ pe roata din spate, insa Trandafir a demarat, fortând dispozitivul de blocare, care s-a desprins. Apoi capitanul-comandor a mers acasa, purtând in portbagajul Daciei sale doua dispozitive de blocare: unul functional, pe care il luase din portbagajul masinii celor de la RAT Control, iar altul nefunctional, dupa ce il taiase cu bomfaierul ca sa-l scoata de pe roata.


In aceeasi zi, aviatorul s-a prezentat la politie, unde a depus cele doua dispozitive de blocare, povestind ce i s-a intâmplat. Societatea care se ocupa cu blocarea rotilor a depus insa plângere penala impotriva sa, asa ca Trandafir s-a ales cu dosar penal, iar pe baza probelor procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de capitanul-comandor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII