3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecital de legenda: Cristina Anghelescu - Mihai Ungureanu

Recital de legenda: Cristina Anghelescu – Mihai Ungureanu

In Stagiunea camerala 2006 – 2007 a Ateneului Român, in Studioul de concerte „Mihail Jora“, ieri seara, violonista Cristina Anghelescu si pianistul Mihai Ungureanu au sustinut un recital de sonate de-a dreptul emotionant pentru melomanii bucuresteni. Acelasi program l-au prezentat si melomanilor craioveni, luni, 6 noiembrie, in Sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova. Cei doi solisti renumiti si apreciati in tara si in lume au interpretat: Sonata nr. 14 in Si bemol major, K 570, de W.A. Mozart; Sonata nr. 1 in La minor, op.105, de R. Schumann, si Sonata nr. 2 in Mi bemol major, op. 120, de J. Brahms.


Dupa ce a facut legenda cu celebra violonista Jenny Abel, Mihai Ungureanu a reusit sa realizeze un duet, la fel de eclatant, cu faimoasa violonista Cristina Anghelescu.


Requiem de Toru Takemitsu, in prima auditie


Orchestra Filarmonicii „Oltenia“ sustine un program muzical pe gustul melomanilor craioveni, vineri, 10 noiembrie, in Sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“, incepând de la ora 19.00. In program este inclusa si o prima auditie, ceea ce-l face cu atât mai interesant si surprinzator. La pupitrul orchestrei este dirijorul Koichiro Kanno din Japonia. Astfel, melomanii vor avea posibilitatea sa asculte in prima auditie „Requiem pentru orchestra de coarde“, de Toru Takemitsu, precum si „Concertul in La major pentru clarinet, K. 622“, de Mozart, si „Simfonia a II-a in Do major, op. 61“, de Schumann. Solist a fost Yuji Gokan (clarinet), un talentat instrumentist din aceeasi tara. Koichiro Kanno este un artist cunoscut publicului din Romania, intrucât a fost invitat adeseori sa dirijeze filarmonici si teatre din Arad, Botosani, Oradea, Brasov, Satu Mare, Sibiu sau Cluj. Pe parcursul carierei s-a aflat la pupitrul unor orchestre de renume, precum: Wien Pro Arte Orchester, Nurnberger Symphoniker, Orchestre National du Capitol de Toulouse sau Ensemble Zandonai Trento. Din anul 2003, Koichiro Kanno este asistent la Opernfestspiel Heidenheim (Germania), iar in 2005 a fost finalist la Concursul International de Dirijat de la Besancon (Franta).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS