12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrichindeii vor sa fie vedete

Prichindeii vor sa fie vedete

Modelling, arta teatrala, canto sau dans modern, acestea sunt preocuparile prichindeilor din Banie. Parintii s-au dovedit foarte atenti cu educatia micutilor si incearca sa le dezvolte aptitudinile artistice inca de la cele mai fragede vârste.


Copiii olteni sunt talentati! Acesta este o realitate de necontestat având in vedere numarul mare de micuti care frecventeaza cursurile de canto, pian, vioara sau pictura inca de la cele mai fragede vârste. Ei accepta cu placere sa-si petreaca orele de joaca studiind vreo disciplina. La Asociatia Club ARTI (Asociatia Tinerilor Români cu Initiativa) exista cursuri dintre cele mai diverse menite sa le dezvolte copiilor aptitudinile artistice. Micutii olteni iau lectii de canto si teorie muzicala, instrumente muzicale, initiere muzicala si instrumental-vocala pentru prescolari, arta teatrala, dans modern si modelling. Cei mai tineri „elevi“ au numai cinci ani. Mergând pe ideea ca talentul trebuie slefuit, inca de când observa ca odrasla are afinitate pentru o anumita ramura a artei, parintii ii si inscriu pe copii la diferite cursuri. Activitatile extrascolare sunt binevenite in educatia unui copil, care invata astfel sa se bucure de un act artistic. Motivul principal pentru care parintii isi inscriu micutii la diferite cursuri este acela de a le deschide acestora gustul pentru arta si de a le „umple“ timpul liber cu activitati interesante. Unii dintre ei au astfel ocazia de a-si descoperi si dezvolta talentul.


Ii scapa de timiditate


Prichindeii care iau lectii de canto in cadrul Asociatiei Club ARTI au avut de curând ocazia sa inregistreze un album. Materialul „Portativul copilariei“ contine 13 melodii, dintre care noua sunt interpretate de copii olteni, iar restul de câtiva elevi ai Cercului Militar „Braila“. Micutii olteni sunt la prima isprava de acest gen, motiv pentru care si-au pregatit cu foarte mare atentie debutul discografic. Ei au inregistrat la studioul de la Club ARTI, sub indrumarea profesorului Florin Neagoie, cel care ii initiaza in tainele cântatului. Melodiile sunt semnate de compozitori recunoscuti precum Virgil Popescu, Eugen Ungureanu sau Marius Teicu. Pentru ca micutii olteni sa le poata interpreta piesele, ei au avut nevoie de aprobarea acestora. „Toti compozitorii si-au dat acordul ca melodiile sa apara pe CD, numai dupa ce au ascultat cum cânta copilul“, a spus Dana Neagoie, unul dintre managerii de la Club ARTI.


Cel mai important lucru este ca micutului sa-i faca placere sa vina la respectivele cursuri, pentru ca numai astfel va putea invata. „Lucrul cu cei mici este mai dificil, trebuie sa stii cum sa le captezi atentia si sa le mentii viu interesul pe parcursul unei lectii. Important este ca si copilului sa-i placa. Avem, de exemplu, micuti de cinci ani care vin la lectii de canto, tocmai pentru ca le place sa cânte“, a precizat Dana Neagoie. Astfel de activitati sunt foarte importante in educatia unui copil, pentru ca ii dau posibilitatea sa afle inca de mic care sunt lucrurile ce-i plac. In plus, prichindeii vor invata sa-si invinga timiditatea si sa capete mai multa incredere in fortele proprii.


Si pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, Club ARTI pregateste un festival dedicat copiilor, care va avea loc in luna decembrie. Este vorba de cea de-a doua editie a „Galei cântecelor de iarna“, un spectacol cu participare internationala. „De asemenea, intentionam sa continuam proiectul «Cunoaste-ti vedeta» si sa organizam o suita de intâlniri cu artisti precum Marius Teicu, Serban Georgescu, Eugen Ungureanu sau Virgil Popescu“, a spus Dana Neagoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS