10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii nescoliti vor fi concediati

Jandarmii nescoliti vor fi concediati

Aderarea României la structurile Uniunii Europene aduce vesti proaste pentru o parte din jandarmii doljeni. 27 de cadre de la Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj, care nu au absolvit liceul, vor fi concediate la 1 ianuarie 2007.


Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a decis sa renunte la o parte din jandarmii din subordine, si anume la cei care nu indeplinesc noile conditii privind studiile. Reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi ai Judetului (IJJ) Dolj au declarat ca 12 militari cu vechime, angajati pe baza de contract, vor fi disponibilizati pâna la sfârsitul acestui an.


„De la 1 ianuarie renuntam la acesti sergenti incadrati pe baza de contract si care nu au finalizat liceul. Ei nu indeplinesc conditiile de inscriere la examenul pentru posturile de subofiteri. Noi vom lua legatura cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Dolj, pentru a-i sprijini in gasirea unui loc de munca“, a declarat sublocotenent Ion Tapu, ofiter de relatii publice in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj.


Decizia de concediere vine in plina campanie de angajare, de catre MAI, a unor militari profesionisti cu grad de subofiteri, proveniti din sursa externa.


Nu sunt locuri pentru incadrarea cu personal civil


Alti 15 jandarmi, din cadrul Gruparii Mobile Craiova, vor fi si ei concediati pâna la inceputul lui 2007. „Toti jandarmii Gruparii Mobile au fost anuntati la timp cu privire la reorganizarea institutiei, conform normelor impuse de Uniunea Europeana. O parte dintre ei nu au deloc studiile liceale, iar altii sunt in diferite stadii ale liceului. Ei vor ramâne in evidenta gruparii si vor avea prioritate la angajare, dupa definitivarea studiilor“, a declarat sublocotenentul Cosmin Mirea, ofiter de relatii publice la Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova. Potrivit ordinului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, incepând cu 6.12.2006, jandarmii angajati pe baza de contract care nu au absolvit liceul cu diploma de bacalaureat, precum si cei declarati respinsi la concursul de trecere in corpul subofiterilor vor primi preaviz, urmând ca pe 31.12.2006 sa le fie reziliate contractele de munca, ca urmare a modificarii statutului de organizare.


„O sansa ar mai fi fost sa se incadreze ca personal civil, dar in acest moment nu avem locuri disponibile“, a precizat sublocotenent Cosmin Mirea. In perioada imediat urmatoare, se vor organiza si desfasura concursurile de trecere in corpul subofiterilor a jandarmilor angajati pe baza de contract care indeplinesc conditiile legale, precum si concursurile pentru incadrare din sursa externa a posturilor ocupate in prezent de jandarmi angajati pe baza de contract care nu au absolvit cursurile liceale cu diploma de bacalaureat.


Concurs


Concursul pentru trecerea jandarmilor angajati pe baza de contract in corpul subofiterilor se va desfasura in perioada 13 – 17 noiembrie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS