24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFarmacistii nu vor plati medicamentele pentru diabet

Farmacistii nu vor plati medicamentele pentru diabet

Toate medicamentele antidiabetice vor fi eliberate gratuit de farmacii. Ministrul sanatatii a anuntat ca bolnavii de diabet nu va mai trebui sa plateasca diferenta pâna la pretul de referinta pentru cele 38 de medicamente introduse pe lista o data cu intrarea in functiune a noului program national de diabet. Mai mult, ministrul a anuntat ca sumele care reprezinta coplata din partea bolnavilor vor fi returnate acestora.


Banii pe care bolnavii i-au platit pâna acum au ajuns in farmacii, motiv pentru care reactia farmacistilor nu a intârziat sa apara. Presedintele Colegiului Farmacistilor Dolj, Elena Calin, sustine ca vina pentru neintelegerea creata in legatura cu medicamentele care ar fi trebuit distruibuite gratuit o poarta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care a intocmit listele, nicidecum farmacistii.


„Banii nu vor fi returnati de farmacii pentru ca au fost incasati legal. Farmaciile au eliberat bon de casa pentru medicamentele respective si nu mai pot anula operatiunea. Singura varianta ar fi ca farmacistii sa plateasca din propriul buzunar, dar este nedrept. Trebuie sa plateasca numai cei care au gresit, adica institutia care a intocmit listele cu medicamente“, a declarat Elena Calin.


Liderul farmacistilor doljeni a mai spus ca in judetul Dolj au fost putine cazuri de bolnavi care au luat medicamente din categoria amintita. „Spre deosebire de alte judete, s-a mers pe ideea ca bolnavii de diabet trebuie sa primeasca tratament gratuit, motiv pentru care medicii specialisti au evitat sa prescrie medicamente cu plata“, a precizat Elena Calin.


Pâna acum Ministerul Sanatatii nu a trimis nici o precizare cu privire la modul in care se va face returnarea banilor catre bolnavii de diabet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU